FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka i Egipat žele diplomatsko rješenje iranskog slučaja

KAIRO, 18. siječnja 2006. (Hina/DPA) - Njemačka i Egipat tražediplomatsko rješenje za pitanje iranskog nuklearnog programa, izjavioje njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier usrijedu nakon razgovora u Kairu s egipatskim ministrom vanjskihposlova Ahmedom Abulom Gheitom.
KAIRO, 18. siječnja 2006. (Hina/DPA) - Njemačka i Egipat traže diplomatsko rješenje za pitanje iranskog nuklearnog programa, izjavio je njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier u srijedu nakon razgovora u Kairu s egipatskim ministrom vanjskih poslova Ahmedom Abulom Gheitom.

Steinemeier je rekao da su se on i njegov kolega Abul Gheit složili da se na Iranu, s obzirom na strahove da će razviti nuklearno oružje, treba zadržati pritisak.

Njemački ministar je dodao da je egipatska strana pokazala razumijevanje Njemačke i njenih pregovaračkih partnera iz europske trojke, Velike Britanije i Francuske glede prekida pregovora s Iranom koji traju dvije godine.

Steinmeier je također dodao da se Abul Gheit izbjegao izjasniti dijeli li Egipat želju EU-a da u slučaj uključi Međunarodnu agenciju za atomsku energiju i Vijeće sigurnosti UN-a.

Egipat je izrazio nadu da će biti prihvaćena ponuda Moskve da obogaćuje iranski uran na ruskom teritoriju, a Abul Gheit je istaknuo poziv svim bliskoistočnim zemljama, što se jasno odnosi na Izrael, da se odreknu nuklearnog oružja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙