FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Doping - Karatančeva se žalila

LONDON, 2. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Mlada bugarska tenisačicaSesil Karatančeva (16), koju je Međunarodna teniska federacijasuspendirala na dvije godine zbog pozitivnog nalaza na dopinškojkontroli, žalila se Sportskom arbitražnom sudu u Lausanni (CAS).
LONDON, 2. veljače 2006. (Hina/Reuters) - Mlada bugarska tenisačica Sesil Karatančeva (16), koju je Međunarodna teniska federacija suspendirala na dvije godine zbog pozitivnog nalaza na dopinškoj kontroli, žalila se Sportskom arbitražnom sudu u Lausanni (CAS).

"Karatančeva je u svom žalbenom zahtjevu navela kako je pala na dopinškom testu jer je u vrijeme dopinške kontrole bila trudna," poručili su iz CAS-a.

Mlada Bugarka je prošle godine dva puta bila pozitivna na zabranjeni nandrolone - prvi put u svibnju nakon četvrtfinalnog susreta Roland Garrosa i poraza od Jelene Lihovčeve, a drugi put u srpnju na turniru u Tokiju. Bugarska tinedžerka se pred tročlanom komisijom ITF-a pokušala obraniti tvrdnjom da je bila trudna, no ITF je odbio njezin iskaz.

Osim što je zaradila suspenziju, Sesil Karatančeva će morati vratiti i 130.000 dolara koje je zaradila na Roland Garrosu, te još 130.000 dolara koje je zaradila na ostalim turnirima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙