FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svi dopingirani tenisači

LONDON, 11. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Mlada Bugarka SesilKaratančeva (16) produžila je listu tenisača koji su suspendirani zboguzimanje nedozvoljenih stimulativnih sredstava na devet imena.
LONDON, 11. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Mlada Bugarka Sesil Karatančeva (16) produžila je listu tenisača koji su suspendirani zbog uzimanje nedozvoljenih stimulativnih sredstava na devet imena.

Prvi tenisač koji je suspendiran zbog dopinga bio je Španjolac Ignacio Truyol u siječnju 1997. godine. Malo poznati španjolski tenisač suspendiran je na 12 mjeseci nakon što je bio pozitivan na steroide. Njegov najbolji plasman na ATP ljestvici bilo je 104. mjesto u kolovozu 1996. godine.

Iste godine, u svibnju su sa po tri mjeseca suspenzije "nagrađeni" Šveđanin Mats Wilander i Čeh Karel Novacek. Obojici su bila pozitivna na kokain. U rujnu 1999. godine na dopinškoj kontroli pao je Čeh Petr Korda, koji je zbog tragova nandrolona suspendiran na godinu dana. Korda je bio pozitivan na Wimbledonu.

U travnju 2001. godine uhvaćen je Argentinac Juan Ignacio Chela. Zbog pozitivnog nalaza na metiltestosteron kažnjen je zabranom nastupanja na tri mjeseca. Koncem iste godine njegov sunarodnjak Guillermo Coria bio je pozitivan na nandrolone na turniru u Barceloni i kažnjen je na sedam mjeseci.

Argentinac Mariano Puerta 2003. godine je suspendiran na devet mjeseci zbog pozitivnog nalaza na clenbuterol. Seriju dopingiranih "Gauča" nastavili su i Guillermo Canas u kolovozu, te ponovo Mariano Puerta u prosincu 2005. godine.

Canas je bio pozitivan na turniru u Acapulcu i to na zabranjeni diuretik zbog čega je suspendiran na sedam mjeseci, dok je Puerta bio pozitivan na etilefrin zbog čega je kažnjen zabranom nastupanja na dvije godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙