FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dennis Rodman ponovo pod obručima

LONDON, 27. siječnja 2006. (Hina/STA) - Bivša NBA zvijezda, DennisRodman vraća se pod obruče premda ima 44 godine. Rodman, koji jetijekom karijere osvojio pet naslova NBA prvaka, potpisao je ugovor sengleskim klubom Brighton Bears.
LONDON, 27. siječnja 2006. (Hina/STA) - Bivša NBA zvijezda, Dennis Rodman vraća se pod obruče premda ima 44 godine. Rodman, koji je tijekom karijere osvojio pet naslova NBA prvaka, potpisao je ugovor s engleskim klubom Brighton Bears.

Rodman je potpisao ugovor na jednu utakmicu i ukoliko se iskaže protiv Guildford Heata, postoji mogućnost nastavka suradnje.

"Rodman je najbolji obrambeni igrač svih vremena. Bit će zanimljivo vidjeti imali još osjećaj za igru. No, bez obzira na učinak na terenu, njegovo ime je veliki magnet za publiku," kazao je trener Bearsa, Nick Nurse.

I dok je većina NBA zvijezda postala slavna zbog svojih sportskih vještina, Rodman je naslovne stranice dolazio zbog svoje eksentričnosti, da ne kažemo ludosti. "Crv" je bio magnet zbog svoje obojene kose, brojnih tetovaža i piercinga, frizura, sukoba sa sucima i suparnicima. Njegov život prepun je skandala, a žene, kocka i alkohol pratili su ga na svakom koraku.

"Dennis the Menace" do sada se ženio tri puta. Prvi je put pred oltar stao 1993. godine kada se oženio s manekenkom Annie Banks. No, njihov brak je potrajao 82 dana. Šest godina kasnije oženio se s glumicom iz serije Baywatch, Carmen Electrom. Vjenčali su se u Las Vegasu u studenom, a razišli već u ožujku. Treći supruga mu je Michelle Moyer s kojom ima dvoje djece.

Njegovi česti sukobi sa zakonom donijeli su mu imidž društvenog odmetnika, međutim, usprkos svim ludostima izvan dvorane, Rodman je ostavio i neizbrisiv sportski trag. Imao je košarkašku karijeru kakvu većina igrača može samo sanjati.

Studirao je na koleđu u Oklahomi, a onda su ga kao 27. izbor na draftu uzeli Detrit Pistonsi. Osvojio je pet naslova NBA prvaka (tri s Chicago Bullsima, dva s Detroit Pistonsima). Jedini je igrač u povijesti lige koji je osvojio dva uzastopna naslova s dva različita kluba. Iza njegova imena stoji sedam naslova najboljeg skakača lige, s prosjekom od 13.2 skokova po utakmici. Dva puta je bio najbolji obrambeni igrač lige. Osim za Bullse i Pistonse igrao je za San Antonio, Los Angeles Lakerse, te Maverickse, a nastupio je i na dva All-Stars susreta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙