FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tatjana Holjevac o gradskim temama

ZAGREB, 2. veljače 2006. (Hina) - Predsjednica zagrebačke Gradskeskupštine Tatjana Holjevac danas je izvijestila da je sazvala novuskupštinsku sjednicu za petak, 3. veljače, jer je prošlotjednasjednica prekinuta zbog nedostatka kvoruma, ali i napomenula da će seo tome tijekom dana još očitovati i klubovi gradskih zastupnika.
ZAGREB, 2. veljače 2006. (Hina) - Predsjednica zagrebačke Gradske skupštine Tatjana Holjevac danas je izvijestila da je sazvala novu skupštinsku sjednicu za petak, 3. veljače, jer je prošlotjedna sjednica prekinuta zbog nedostatka kvoruma, ali i napomenula da će se o tome tijekom dana još očitovati i klubovi gradskih zastupnika.

Holjevac je na radnom doručku rekla da joj je po Poslovniku obveza sazvati slijedeću sjednicu u roku od osam dana od prekida i upozorila da je nedostatak dovoljnog broja gradskih zastupnika na prošloj sjednici, gdje ih mora biti najmanje 26 od ukupno 51, postao problem. Zbog toga bi, kako se neslužbeno saznaje, klubovi zastupnika opet mogli zatražiti odgađanje sjednice, što bi Holjevac mogla i prihvatiti.

Tatjana Holjevac je napomenula da su neki gradski zastupnici ujedno i zastupnici u Hrvatskom saboru i da ne mogu istovremeno biti i na skupštinskoj i na saborskoj sjednici, ali je i ustvrdila da bi velike političke stranke morale osigurati dovoljan broj kadrova za obavljanje političkih dužnosti.

"U Gradskoj skupštini treba ozbiljno raditi, a ne samo formalno", ustvrdila je Holjevac i dodala da je od 51 gradskog zastupnika, skoro polovica političkih službenika.

Najavila je da će se uskoro ići na promjenu gradskog Statuta i Poslovnika kako bi se prilagodili novoj reorganizaciji Gradskog poglavarstva i trgovačkih društava dodajući kako pritom treba misliti i na usklađivanje sa EU zakonodavstvom. S tim u vezi sastat će se i skupštinski Odbor za Statut, Poslovnik i propise te proučiti prvi nacrt za izmjenom poslovnika koji će izraditi Pravni fakultet, rekla je.

Tatjana Holjevac je upozorila da u javnosti treba otvoriti neke gradske probleme poput raskoraka u komunikaciju stručnih službi i preklapanja nadležnosti Grada i Države, posebno oko povrata imovine.

Podsjetila je da svakog četvrtka u Gradskoj skupštini prima građane na razgovor i da su dosad zaprimili 400 zahtjeva građana koji uglavnom traže razrješavanje socijalnih problema i žale se na raskorak između Generalnog urbanističkog plana, katastra i službi u gradskoj upravi. "Tragično je da Zagreb u nekim dijelovima više ne prepoznajemo", rekla je Holjevac osobito zabrinuta zbog narušavanja urbanističke slike grada.

Holjevac je obećala da će Gradska skupština uskoro otvoriti svoju web stranicu dok praćenje skupštinskih sjednica "on-line" još neće biti moguće zbog nedostatka tehničkih predpostavki.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙