FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministrice pravosuđa RH i Makedonije potpisale Protokol o suradnji

ZAGREB, 2. veljače 2006. (Hina) - Hrvatska ministrica pravosuđa VesnaŠkare Ožbolt i makedonska ministrica pravosuđa MeriMladenovska-Gorgievska potpisale su u četvrtak u Zagrebu Protokol osuradnji između dvaju ministarstava s ciljem učvršćivanje budućerazmjene iskustava.
ZAGREB, 2. veljače 2006. (Hina) - Hrvatska ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt i makedonska ministrica pravosuđa Meri Mladenovska-Gorgievska potpisale su u četvrtak u Zagrebu Protokol o suradnji između dvaju ministarstava s ciljem učvršćivanje buduće razmjene iskustava.

"Potpisivanje Protokola o suradnji između makedonskog i hrvatskog ministarstva pravosuđa potvrda je uspješne suradnje", izjavila je nakon potpisivanja makedonska ministrica. "Taj Protokol omogućit će čvršću suradnju između dvaju ministarstava", ocijenila je.

Ministrica Škare Ožbolt je izjavila da je u razgovorima sa svojm makedonskom kolegicom razmijenila iskustva u reformi pravosuđa u RH i Makedoniji u procesu približavanja Europskoj uniji, ustroju sudova dviju država, informatizaciji pravosuđa te stručnom usavršavanju pravosudnih djelatnika.

"Radni posjet ministrice pravosuđa Makedonije iskoristili smo za razmjenu iskustava budući da smo jedna i druga zemlja sa svojim političkim uvjetima, a to je reforma pravosuđa, doista izjednačeni u izazovima koji stoje pred nama za ulazak u Europsku uniju. Reforma pravosuđa je jedan od strateški važnih prioriteta i za jednu i za drugu zemlju, ne samo zbog EU nego i zbog nas samih", istaknula je Škare Ožbolt.

"Sve što su naše države postigle na području europskih integracija predstavlja i potvrdu rada i suradnje dvaju ministarstava. Svoju suradnju nastavit ćemo i u budućnosti i razvijat ćemo regionalnu suradnju jer je ona u interesu građana obje zemlje", kazala je makedonska ministrica pravosuđa.

Škare Ožbolt je dodala da je tijekom razgovora također bilo riječi o projektu Sudačka mreža, o suradnji s Haškim sudom i temama kaznene politike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙