FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Danska poziva muslimane da smire stvar oko Proroka u stripu

DUBAI, 2. veljače 2006. (Hina/dpa) - Danske su vlasti pozvalepredstavnike svoje muslimanske zajednice da sudjeluju u posjetuBliskome istoku kako bi smirili reakciju na strip u rujnu objavljen udanskim novinama, u kojem je prorok Muhamed prikazan kako terorist,objavile su u četvrtak saudijske novine Arab News.
DUBAI, 2. veljače 2006. (Hina/dpa) - Danske su vlasti pozvale predstavnike svoje muslimanske zajednice da sudjeluju u posjetu Bliskome istoku kako bi smirili reakciju na strip u rujnu objavljen u danskim novinama, u kojem je prorok Muhamed prikazan kako terorist, objavile su u četvrtak saudijske novine Arab News.

Fatih Alev, danski imam, kaže kako je premijer Anders Fogh Rassmusen izrazio želju da danska muslimanska zajednica pomogne u ovoj situaciji.

"Od nas je zatraženo da razjasnimo kako vlada nema utjecaja na medije", rekao je Alev za Arab News.

Prema Alevovim riječima, muslimani su uspjeli Danskoj poslati poruku bojkotom danskih proizvoda koji je već utjecao na gospodarstvo.

"Sad je vrijeme da se razjasni da novine koje su se ispričale zbog objavljivanja stripa nisu bile svjesne koliko je to pitanje muslimanima važno", rekao je i naglasio činjenicu da je danska vlast bez utjecaja na medije.

Alev je opovrgnuo i vijest da će se na glavnome trgu u Kopenhagenu spaljivati Kuran, muslimanska sveta knjiga.

"SMS-om i e-mailom kolaju glasine, a njima ne treba vjerovati", rekao je danski imam i dodao kako je danska policija u srijedu izdala priopćenje kojim upozorava da će uhititi svaku skupinu ili pojedinca koji planira bilo kakvo rasističko djelo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙