FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 28. siječnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 15,30sati.
ZAGREB, 28. siječnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

ZAGREB - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader odbacio je danas bilo kakvu mogućnost stvaranja bilo kakve nove tvorevine kao što je bivša Jugoslavija. "Nema nikakve šanse da bilo tko na bilo koji način u europskim strukturama pokuša kreirati neku novu tvorevinu kao što je Jugoslavija, ili nešto drugo", izjavio je Sanader na konferenciji za novinare u Banskim dvorima, na kojoj je odbacio i mogućnost stvaranja carinske unije između zemalja zapadnog Balkana. Premijer je time reagirao na interpretacije nakon najave povjerenika za proširenje Ollia Rehna i jučer predstavljenog dokumenta o stvaranju regionalne zone slobodne trgovine tzv. zapadnog Balkana, odnosno pet zemalja jugoistočne Europe Hrvatske, BiH, Srbije i Crne Gore, Makedonije i Albanije. Sanader smatra da nema bojazni da bi prijedlog o regionalnoj zoni slobodne trgovine mogao usporiti hrvatski put prema EU.

ZAGREB - U Bjelovaru su danas otvorene nove prostorije Centra za psihosocijalnu pomoć Bjelovarsko-bilogorske županije, u sklopu provedbe Nacionalnog programa psihosocijalne i zdravstvene pomoći sudionicima i stradalnicima iz Domovinskog rata. Otvorila ih je potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, u nazočnosti župana bjelovarsko-bilogorskog Damira Bajsa, bjelovarske gradonačelnice Đurđe Adlešić i predsjednika Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Dubravka Svedreca, priopćeno je iz Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

SISAK - Savjet Hrvatskoga centra za razminiranje (HCR) razmotrio je izvješće o provedbi plana razminiranja u 2005. za što je utrošeno oko 290 milijuna kuna. Kako je rečeno, polazna osnovica za izradu plana bila je utvrđena površina od 1174 četvorna kilometra za koju se sumnjalo da je minirana. Ukupno je za razminiranje potrošeno 290,8 milijuna kuna, od čega se 51 posto odnosi na novac iz državnog proračuna, 25 posto na novac javnih i ostalih poduzeća, a 24 posto na novac donatora. Plan razminiranja za godinu 2005. u odnosu prema izvorima financiranja ostvaren je 96,7 posto, navodi se u priopćenju HCR-a sa sjednice Savjeta održane u Sisku.

ZAGREB - Zagrebačka policija priopćila je danas da su u noćnom klubu u Lučkom ozlijeđena četvorica pripadnika MUP-a i da se utvrđuju okolnosti izgreda. Jutros oko četiri sata u noćnom klubu "Belami" u Stupničkoj ulici u Lučkom više se osoba posvađalo i potuklo, a tom prilikom su ozlijeđena četvorica pripadnika MUP-a i djelomično je oštećen klub. Na mjestu izgreda obavlja se očevid i utvrđuje identitet svih sudionika. Kako bi se utvrdile okolnosti u kojima se dogodio izgred, policija razgovara sa sudionicima te vlasnikom ugostiteljskog objekta i radnicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙