FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjendik Mesić uputio izraze sućuti u povodu nesreće u Poljskoj

ZAGREB, 29. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatski predsjednik StjepanMesić uputio je poljskom predsjedniku Lechu Kaczynskom izraze sućutiu povodu nesreće u Chorzowu kod Kattowica gdje su u urušavanju krovaizložbene hale poginule desetine ljudi, doznaje se u nedjelju iz UredaPredsjednika.
ZAGREB, 29. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić uputio je poljskom predsjedniku Lechu Kaczynskom izraze sućuti u povodu nesreće u Chorzowu kod Kattowica gdje su u urušavanju krova izložbene hale poginule desetine ljudi, doznaje se u nedjelju iz Ureda Predsjednika.

Nesreća se dogodila u subotu navečer, kad se krov dvorane u Chorzowu u kojoj se održavala izložba goluba, urušio pod teretom snijega. U tom trenutku u dvorani se nalazilo više od 120 izlagača i oko petstotinjak gostiju. Prema najnovijim podacima od nedjelje prijepodne, najmanje je 65 osoba poginulo, a više od 140 ih je ranjeno, od kojih je više od 90 zadržano na bolničkom liječenju zbog težine ozlijeda.

Među žrtvama se nalazi i 13 stranih državljana, Nijemaca, Čeha, Belgijanaca i po jednog Slovaka i Nizozemca, potvrdili su poljski dužnosnici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙