FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mechaal: Hamas neće pokleknuti pred "ucjenama" SAD i EU

LONDON, 31. siječnja 2006. (Hina) - Hamas neće pokleknuti pred"ucjenama" Europske unije i SAD i neće "odustati od svojih načela iborbe" u zamjenu za njihovu financijsku pomoć, izjavio je voditeljpolitičkog ureda Hamasa Khaled Mechaal u osvrtu objavljenom ubritanskom dnevniku Guardianu u utorak.
LONDON, 31. siječnja 2006. (Hina) - Hamas neće pokleknuti pred "ucjenama" Europske unije i SAD i neće "odustati od svojih načela i borbe" u zamjenu za njihovu financijsku pomoć, izjavio je voditelj političkog ureda Hamasa Khaled Mechaal u osvrtu objavljenom u britanskom dnevniku Guardianu u utorak.

"Hamas je imun na korupciju, zastrašivanje i ucjene. Naša poruka SAD i vladama zemalja članica EU je sljedeća - vaše nastojanje da nas prisilite na napuštanje naših načela i borbe je uzaludno", piše Mechaal u Guardianu.

"Nikad nećemo priznati legitimnost cionističke države stvorene na našem tlu kako bi se ublažili nečiji tuđi grijesi ili se riješili nečiji tuđi problemi", istaknuo je.

"No ako želite prihvatiti dugotrajni prekid neprijateljstava, mi smo spremni pregovarati o uvjetima", obratio se Mechaal Izraelcima.

"Na dan kad je Hamas pobijedio na palestinskim demokratskim izborima, najvažnije svjetske demokracije pale su na testu demokracije", optužio je voditelj političkog ureda Hamasa.

"Umjesto priznanja Hamasa kao slobodno izabranog predstavnika Palestinaca, SAD i Europa su zaprijetili palestinskom narodu kolektivnom kaznom zbog toga što je iskoristio pravo na izbor svojih parlamentarnih predstavnika".

"Naš narod u Palestini ne bi smio očekivati pomoć od bilo koje od tih zemalja koje svaki dolar ili euro vežu uz ponižavajuće uvjete, unatoč njihovoj moralnoj i povijesnoj odgovornosti", naglasio je Mechaal, pozvavši "arapske i muslimanske narode", da financijski pomognu Palestincima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙