FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japanski muževi proglasili dan voljenih žena

TOKIO, 31. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Skupina japanskih muškaracaproglasila je utorak Danom voljenih žena nadajući se da će time svojesunarodnjake, poznate po ovisnosti o poslu, potaknuti na to da seranije vraćaju kući i pokažu malo poštovanja prema ženama.
TOKIO, 31. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Skupina japanskih muškaraca proglasila je utorak Danom voljenih žena nadajući se da će time svoje sunarodnjake, poznate po ovisnosti o poslu, potaknuti na to da se ranije vraćaju kući i pokažu malo poštovanja prema ženama.

Skupina koja se naziva Udruga ludo zaljubljenih muževa zahtijeva od muškaraca da se vrate s posla najkasnije do 8 sati navečer i da zahvale ženama za sve što čine za njih.

"Mnogi muškarci ne znaju izreći osjećaje i zahvalnost svojoj ženi. Posao im je na prvom mjestu", stoji na internetskim stranicama te neprofitne organizacije. "Takvo ponašanje ugrožava brakove u Japanu."

To potvrđuju i statistike. Broj rastava u Japanu neprestano raste pa je tako 2004. u Japanu svaki treći brak završavao rastavom.

Udruga ludo zaljubljenih muškaraca nudi "pet zlatnih pravila" pa muškarcima među ostalim preporučuje da se ranije vraćaju kući, da žene zovu imenom i gledaju ih u oči dok s njima razgovaraju.

Mnogi Japanci žene ne oslovljavaju imenom, nego im samo kažu "ti" ili promrmljaju nešto nesuvislo.

Na stranici Udruge sramežljivi muževi mogu i napisati ono što osjećaju.

"Žao mi je što sam imao sudar. Žao mi je što često odlazim na službeni put. Žao mi je što često prespavam u uredu", napisao je jedan od njih. "Hvala ti što me ipak voliš."

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙