FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prevarene Kineskinje sudski progone ljubavnice

PEKING, 3. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Prevarene Kineskinje sve češćemogu sudski goniti ljubavnice svojih muževa kako bi im uzele novac idarove koje su ove dobile od njihovih supruga, piše "China Daily".
PEKING, 3. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Prevarene Kineskinje sve češće mogu sudski goniti ljubavnice svojih muževa kako bi im uzele novac i darove koje su ove dobile od njihovih supruga, piše "China Daily".

U pokrajini Jiangxi sud je jednoj prevarenoj Kineskinji priznao vlasništvo nad kućom koju je njen suprug kupio svojoj ljubavnici.

Kako je odlučio sud u gradu Ruijinu, činjenicom da je suprug darovao kuću ne pitavši suprugu za mišljenje, prekršeno je njeno pravo.

Ova odluka trebala bi poslužiti kao temelj za presudu u korist još jedne prevarene žene koja želi pravnim putem dobiti 210.000 yuana (22.000 eura) koje je njen suprug poklonio svojoj ljubavnici, dodaje "China Daily".

Prema pisanju tog lista, broj ljubavnica u Kini je u porastu, što je povezano s razvojem običaja nakon maoističkog puritanizma, a pod utjecajem ekonomskog razvoja i otvaranja zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙