FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 30. siječnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 12,30 sat
ZAGREB, 30. siječnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sat

ZAGREB - Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin najavio je danas kako bi se u iduća dva mjeseca u Vladinoj proceduri trebale naći cjelovite izmjene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, u okviru kojih će Vlada razmotriti hoće li za određene kategorije vozača ukinuti odredbu o 0,0 promila. Ministar je naglasio da će Vlada podržati rješenje koje će jamčiti sigurnost za sve sudionike u prometu, pa i ako će to značiti da u zakonu i dalje ostaje odredba o 0,0 promila. Kirin je najavio da će MUP intervenirati u 40-ak zakonskih odredbi, a jedna od novina je da se kažnjavanje dijela prometnih prekršaja sa sudova prebaci na policajce.

ZAGREB - Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Gordana Lukač-Koritnik opovrgnula je u današnjem priopćenju optužbe o psihičkom zlostavljanju dijela svojih zaposlenika, istaknuvši kako je riječ o apsurdnom i neargumentiranom stvaranju "slučaja" kojega zapravo nema. Gordanu Lukač-Koritnik reagirala je danas na napise u medijima prema kojima ju dio djelatnika Pravobraniteljstva za ravnopravnost spolova optužuje za psihičko zlostavljanje, zbog čega su neki dali i otkaz a neki završili bolovanju. "Kao pravobraniteljica nisam psihički zlostavljala nikoga, nisam autoritarna osoba, već sam tolerantna i sklona razumijevanju osobnih problema zaposlenika", navodi u priopćenju Gordana Lukač-Koritnik.

KARLOVAC - Stariji maloljetnik, osumnjičen za silovanje mlađe maloljetnice, priveden je jučer istražnom sucu, koji mu je odredio 48-satno zadržavanje, izvijestila je danas Policijska uprava karlovačka. Za njim je policija tragala od početka siječnja, kada je pobjegao iz Odgojnog zavoda u Turopolju, a uhićen je jučer u dvorištu jedne obiteljske kuće u Karlovcu. Osumnjičen je da je s 10. na 11. siječnja u podrumu jedne stambene zgrade silovao uz prijetnje mlađu maloljetnicu, te za krađe automobila i provalu.

ZAGREB - Upravi odbor Hrvatskoga društva glazbenih umjetnika (HDGU) potvrdio je izbor maestra Mladena Bašića za dobitnika "Nagrade Lovro pl. Matačić" za 2006. izvijestio je danas HDGU. Predsjednik HDGU-a Prerad Detiček 3. veljače u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog uručit će najveću hrvatsku glazbenu nagradu Mladenu Bašiću na koncertu Zagrebačke filharmonije pod nazivom "In memoriam Lovro pl. Matačić". Odluku o dobitniku "Nagrade Lovro pl. Matačić" donio je Stručni žiri u sastavu Ruša Pospiš Baldani, Pavica Gvozdić, Tomislav Neralić, Darko Petrinjak, Branko Mihanović i Prerad Detiček.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙