FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osnovano Hrvatsko zvono

ZAGREB, 29. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatsko zvono nova je političkastranka, osnovana u nedjelju na prvoj konvenciji u Zagrebu, a vodit ćeje Aladar Metzinger, bivši obnašatelj dužnosti predsjednika strankeSamostalnost i napredak (SIN).
ZAGREB, 29. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatsko zvono nova je politička stranka, osnovana u nedjelju na prvoj konvenciji u Zagrebu, a vodit će je Aladar Metzinger, bivši obnašatelj dužnosti predsjednika stranke Samostalnost i napredak (SIN).

Hrvatsko zvono nastalo je iz stranke SIN, koja se "ugasila", to jest preimenovala u Hrvatsko zvono i donijela novi program i statut.

Hrvatsko zvono protivi se ulasku Hrvatske u Europsku uniju i NATO-savez te traži da se oduzme nezakonito stečena imovina u pretvorbi i privatizaciji.

Za Hrvatsku, gospodarski opljačkanu i osiromašenu, uz to politički ucjenjivanu i ucijenjenu, nepripremljen ulazak u EU imao bi nepovoljne i kobne posljedice, a za ulazak u NATO nema nijedanoga razumnog razloga osim političkog dodvoravanja svjetskim moćnicima, smatraju članovi nove stranke.

Metzinger je najavio da je prva zadaća novoosnovane stranke organizirati potpisivanje peticije protiv ulaska Hrvatske u NATO.

Stranka je prihvatila i Rezoluciju o žrtvama pretvorbe, u kojoj traži da nezakonitosti u pretvorbi i privatizaciji nikad ne zastare, da se žrtvama nadoknadi šteta i da se oduzme nezakonito stečena imovina.

Hrvatsko zvono u svojem programu zahtijeva i hitno donošenje gospodarske strategije i protivi se prodaji nekretnina i državnih poduzeća strancima.

Novoosnovana stranka donijela je i Platformu za stvaranje saveza stranaka, udruga i nestranačkih pojedinaca radi zajedničkog nastupa na izborima. U stranci, naime, drže da je takav savez potreban jer je ugrožena hrvatska država, temeljne društvene vrijednosti, opstanak i razvoj obitelji i građana. Metzinger je rekao da zasad računaju na 34 stranke, od kojih se njih 12 do 14 spremno ugasiti.

Predsjednik toga saveza bit će predsjednik Savjeta Hrvatskog zvona, koji mora biti nestranačka osoba.

Na tu dužnost je izabran prof. Zdravko Tomac.

"Hrvatsko zvono nova je stranka s potpuno drukčijim ciljevima od svih dosadašnjih i zvoni na uzbunu i okupljanje svih građana", rekao je Tomac.

Za potpredsjednike Hrvatskog zvona izabrani su Antun Abramović, Zvonimir Medvedović, Antun Pavešković, Mira Radičević i Ivan Valek. Osnutak Hrvatskog zvona pozdravili su nezavisni zagrebački zastupnik Boris Mikšić i predsjednik HKDU-a Anto Kovačević te čelnici Zagorske stranke, Demokratske stranke slavonskih ravnica i Hrvatske udruge sindikata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙