FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RH u ponedjeljak potpisuje Memorandum o financiranju prva dva projekta iz ISPA-e

ZAGREB, 27. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatska u ponedjeljak potpisujeMemorandum o financiranju prva dva projekta iz zaštite okoliša itransporta sredstvima Europske unije (EU) u okviru programa ISPA,najavljeno je u petak u Ministarstvu vanjskih poslova i europskihintegracija (MVPEI).
ZAGREB, 27. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatska u ponedjeljak potpisuje Memorandum o financiranju prva dva projekta iz zaštite okoliša i transporta sredstvima Europske unije (EU) u okviru programa ISPA, najavljeno je u petak u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI).

Memorandum će u Vinkovcima potpisati državna tajnica za europske integracije Marija Pejčinović Burić, ujedno nacionalna koordinatorica za ISPA-u te šef delegacije Europske komisije (EK) u Hrvatskoj Vincent Degert.

Razvoj vodoopskrbe grada Karlovca i obnova željezničke pruge Vinkovci-Tovarnik-državna granica, prva su dva projekta koja će EU financirati sredstvima iz ISPA-e, najavili su Pejčinović Burić i šef odjela za politička, gospodarska i trgovinska pitanja u uredu EK Christos Makridis.

Uz PHARE i SAPARD, ISPA je jedan od tri pretpristupna fonda koje je EK odobrila Hrvatskoj kako bi svoje zakonodavstvo prilagodila europskome.

Obnova željeznice na dionici Vinkovci-Tovarnik-državna granica uključuje sveobuhvatnu modernizaciju 378 kilometara pruge od Zagreba do Beograda i vrijedan je 75 milijuna 761 tisuća eura, pri čemu EU sudjeluje s gotovo 28 milijuna. Program razvoja vodoopskrbe i odvodnje Grada Karlovca ukupno vrijedi 36 milijuna eura, a ISPA sudjeluje s 22 i po milijuna eura.

Hrvatska je ukupno kandidirala četiri programa za ISPA-u od kojih je EK tri ocijenila prihvatljivima, a o trećem koji obuhvaća upravljanje otpadom na području Šibenika, odlučivat će se vjerojatno u travnju, rečeno je u petak u MVPEI-ju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙