FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Danas počinje screening za poglavlje slobode kretanja roba

BRUXELLES, 16. siječnja 2006. (Hina) - Poglavljem sloboda kretanjaroba, Hrvatska u ponedjeljak nastavlja postupak dubinske analizeusklađenosti zakonodavstva s europskom pravnom stečevinom.
BRUXELLES, 16. siječnja 2006. (Hina) - Poglavljem sloboda kretanja roba, Hrvatska u ponedjeljak nastavlja postupak dubinske analize usklađenosti zakonodavstva s europskom pravnom stečevinom.

Predstavnici Europske komisije u sljedećih će pet dana objašnjavati u prvoj, eksplanatornoj fazi screeninga, predstavnicima Hrvatske i Turske europsku pravnu stečevinu za to poglavlje.

Sloboda kretanja roba spada u tzv. četiri slobode (kretanje roba, kapitala, osoba i usluga), na kojima se temelji funkcioniranje jedinstvenog europskog tržišta.

Hrvatska će u sklopu priprema za ulazak u članstvo morati unijeti u svoje zakonodavstvo direktive koje se odnose na standardizaciju pojedinih proizvoda te brojne druge propise.

Prema mišljenju Europske komisije, Hrvatska je osnivanjem agencija i državnih zavoda uspostavila temelje za administrativnu strukturu koja je potrebna za normizaciju, ocjenu sukladnosti i nadzora nad tržištem.

Međutim, ističe Komisija, pred Hrvatskom je još veliki posao na usklađivanju u ovom području.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙