FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina priprema prijedlog zakona o energetskoj potrošnji

PEKING, 26. siječnja 2006. (Hina/AP) - Kina priprema prijedlog zakona oenergetici kojim bi se regulirao njezin golemi apetit za energentima ipoboljšala sigurnost u smrtonosnoj rudarskoj industriji, objavili su učetvrtak kineski mediji.
PEKING, 26. siječnja 2006. (Hina/AP) - Kina priprema prijedlog zakona o energetici kojim bi se regulirao njezin golemi apetit za energentima i poboljšala sigurnost u smrtonosnoj rudarskoj industriji, objavili su u četvrtak kineski mediji.

Kina se bori s akutnom nestašicom energenata obzirom na vrtoglavi rast aktivnosti u gospodarstvu, koji je lani dosegao čak 9,9 posto. Povećana potrošnja struje, kako kućanstava tako i industrije, učinila je Kinu pojačano ovisnom o uvozu nafte, što je situacija za koju Peking strahuje da će ugroziti nacionalnu sigurnost.

"Uz ubrzan gospodarski rast postupno se javljaju problemi u području energetike, a novi izazov za sigurnost kineske energetike i gospodarstva predstavlja također i složeno međunarodno okruženje", stoji u priopćenju kineske vodeće agencije za planiranje.

Zakon će odražavati kinesku strategiju pronalaženja čišćih i stabilnijih izvora energije, javlja kineska službena agencija Xinhua News Agency.

Kina ima najveće u svijetu tržište ugljena prema visini godišnje proizvodnje, no njezini su rudnici u samom vrhu po broju stradalih. Novi zakon uključivat će i propise o zaštiti rudara, dodaje novinska agencija Xinhua.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙