FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosovo: Petnaestodnevna žalost nakon Rugovine smrti

PRIŠTINA,22. siječnja 2006.(Hina) - Odbor za pogreb kosovskogapredsjednika Ibrahima Rugove, kojemu je na čelu obnašatelj dužnostipredsjednika Nexhat Daci, odlučio je od nedjelje proglasitipetnaestodnevnu umjesto petodnevne žalosti, priopćeno je u nedjeljunavečer nakon sjednice Odbora.
PRIŠTINA,22. siječnja 2006.(Hina) - Odbor za pogreb kosovskoga predsjednika Ibrahima Rugove, kojemu je na čelu obnašatelj dužnosti predsjednika Nexhat Daci, odlučio je od nedjelje proglasiti petnaestodnevnu umjesto petodnevne žalosti, priopćeno je u nedjelju navečer nakon sjednice Odbora.

Na Kosovu do četvrtka neće raditi škole, a dan pogreba predsjednika Rugove bit će neradni dan za sve ustanove, organizacije i poduzeća.

Od ponedjeljka ujutro odar s tijelom pokojnoga predsjednika bit će izložen u predvorju Skupštine Kosova gdje će građani moći izraziti posljednju počast preminulom Rugovi.

Na dan pogreba, u četvrtak 26. siječnja održat će se komemoracija u prištinskom Sportskom centru "1. listopad" u Prištini, a odgovornost za sigurnost pogreba preuzet će kosovska policija kojoj će pomoći i pripadnici UNMIK-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙