FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Atletika: Blanka Vlašić preskočila dva metra

MOSKVA/ZAGREB, 25. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatska skakačica uvisBlanka Vlašić preskočila je dva metra na dvoranskom mitingu "Ruskazima" u Moskvi, čime je postavila najbolji rezultat sezone u svijetu ioborila vlastiti i hrvatski dvoranski rekord.
MOSKVA/ZAGREB, 25. siječnja 2006. (Hina) - Hrvatska skakačica uvis Blanka Vlašić preskočila je dva metra na dvoranskom mitingu "Ruska zima" u Moskvi, čime je postavila najbolji rezultat sezone u svijetu i oborila vlastiti i hrvatski dvoranski rekord.

Bio je to prvi nastup Blanke Vlašić nakon gotovo godine dana mirovanja zbog ozljeda i bolesti, nastup od kojeg Splićanka nije puno očekivala, da bi u ledom okovanoj Moskvi stigla pobjeda i najbolji rezultat u karijeri u dvorani. Hrvatski i osobni rekord u dvorani je popravila za jedan centimetar, a sada drži i najveću preskočenu visinu u svijetu, čak pet cetimetara više od Ruskinje Ane Čičerove, koja je na istom mitingu bila druga sa 195 cm. Treća je bila još jedna Ruskinja Jelena Slesarenko sa 192 cm.

Prošle je sezone Vlašić zbog operacije štitnjače skakala samo dvaput, a u novu sezonu je startala na najbolji mogući način, pa je očito da je i novi zalet od deset koraka pogođen.

U Moskvi će za 43 dana biti održano Svjetsko dvoransko prvenstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙