FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pogreb Rugove državni, bez vjerskog obreda

PRIŠTINA,25.siječnja 2006.(Hina) - Kosovski predsjednik Ibrahim Rugova,preminuo u subotu, bit će pokopan u četvrtak na groblju kod SpomenKosturnice, u prištinskom naselju Velaniji, po državnom protokolu bezvjerskog obreda, odlučio je Odbor za pogreb pokojnog kosovskogpredsjednika.
PRIŠTINA,25.siječnja 2006.(Hina) - Kosovski predsjednik Ibrahim Rugova, preminuo u subotu, bit će pokopan u četvrtak na groblju kod Spomen Kosturnice, u prištinskom naselju Velaniji, po državnom protokolu bez vjerskog obreda, odlučio je Odbor za pogreb pokojnog kosovskog predsjednika.

Glavni dio pogrebne ceremonije održat će se u športskoj dvorani "1.listopada", kod Studentskog centra u Prištini a na njoj će govoriti civilni upravitelj UN-a na Kosovu Soren Jessen-Petersen, najviši kosovski dužnosnici te jedan član Rugovine obitelji.

Na Kosovu traje petnaestodnevna žalost, znak poštovanja preminulom predsjedniku Ibrahimu Rugovi.

U srijedu prije podne u Prištinu su stigla prva strana izaslanstva koja će prisustvovati pogrebu kosovskom predsjedniku. Prvo je stiglo mnogobrojno izaslanstvo Albanije, od trideset članova, u kojem su predsjednik Albanije Alfred Moisiu i premijer Sali Berisha kojemu je to prvi posjet Kosovu.

Moisiu je izjavio da će predsjednika Kosova Ibrahima Rugovu posmrtno odlikovati Odličjem nacionalne zastave, najvišim u Albaniji.

Moisiu je također izjavio da je Rugovina smrt veliki gubitak za sve Albance, ne samo za one s Kosova. On je ponovio obećanje da će Albanija biti na strani Kosova i učiniti sve što može da se ostvari Rugovin san - slobodno i neovisno Kosovo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙