FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Belafonte: Bush terorist koji nije bolji od Bin Ladena

WASHINGTON, 25. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Američki pjevač HarryBelafonte optužio je svoga predsjednika Georgea W. Busha da je"terorist" koji ne vrijedi više od vođe terorističke mreže al-Qaide,Osame bin Ladena.
WASHINGTON, 25. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Američki pjevač Harry Belafonte optužio je svoga predsjednika Georgea W. Busha da je "terorist" koji ne vrijedi više od vođe terorističke mreže al-Qaide, Osame bin Ladena.

"U Venezueli ste izjavili da je Bush najveći terorist, najveći tiranin. Želite li reći da je predsjednik Bush gori od Osame bin Ladena", zapitao je novinar televizijske mreže CNN.

"Želim reći da nije bolji", odgovorio je Belafonte.

"Nisam imao prilike susresti se sa svim teroristima na svijetu, stoga i nemam razloga koristiti se riječima kao što je 'najveći'", rekao je pjevač, te dodao "ali vjerujem da je on terorist".

"Vjerujem da je terorizam u središtu programa naše vlade. Kada vi lažete Amerikancima, kada ih varate, naše sinove i kćeri vodite u stranu zemlju kako bi ondje bili ubijani i gledate svakodnevno ubijanje desetaka tisuća žena, arapske djece i nedužnih ljudi, izgovarajući se pritom da su oni kolateralne žrtve, mislim da tu nešto ne štima kod tih vođa", rekao je američki pjevač.

"Mislim da predsjednik George W. Bush, mislim da (potpredsjednik Dick) Cheney, mislim da (ministar obrane Donald) Rumsfeld, mislim da su svi ti ljudi izgubili osjećaj morala. Mislim da je ono što činimo Amerikancima i drugim narodima u svijetu nemoralno", optužio je Belafonte.

Odbio je usporediti aktivnosti predsjednika Busha s atentatima 11. rujna. "Nisam siguran u ono što je učinila al- Qaida", kazao je. "Al-Qaida muči, mi mučimo. Al-Qaida ubija nedužne, mi ubijamo nedužne. I gdje je razlika?", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙