FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HEP: jučer rekordna potrošnja električne energije u Hrvatskoj

ZAGREB, 24. siječnja 2006. (Hina) - Tijekom jučerašnjeg dana,najhladnijeg ove godine, ostvarena je rekordna potrošnja električneenergije u Republici Hrvatskoj od 60.060 megavatsati (MWh), priopćioje danas HEP.
ZAGREB, 24. siječnja 2006. (Hina) - Tijekom jučerašnjeg dana, najhladnijeg ove godine, ostvarena je rekordna potrošnja električne energije u Republici Hrvatskoj od 60.060 megavatsati (MWh), priopćio je danas HEP.

Prijašnji rekord, ostvaren 9. veljače 2005., iznosio je 59.410 megavatsati.

Osim toga, na jučerašnji dan u 19 sati ostvareno je i rekordno vršno opterećenje hrvatskog elektroenergetskog sustava u iznosu od 2984 megavatsati. Prijašnji rekord, zabilježen 23. studenoga 2005., iznosio je 2895 megavasati.

S obzirom na još niže vrijednosti temerature zraka tijekom današnjeg dana, očekuje se da će današnja potrošnja električne energije također biti rekorda, odnosno da bi mogla biti i veća od 61.000 megavatsati.

Iako nije isključena mogućnost pojedinačnih kvarova, niske temperature neće utjecati na redovnu isporuku električne i toplinske energije, stoji u priopćenju HEP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙