FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ursula Plassnik predstavljat će EU na pogrebu Rugove

BEČ, 24. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Austrijska ministrica vanjskihposlova Ursula Plassnik predstavljat će Europsku uniju kao i Austrijuna pogrebu predsjednika Kosova Ibrahima Rugove u četvrtak u Prištini,priopćilo je u utorak njezino ministarstvo.
BEČ, 24. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Austrijska ministrica vanjskih poslova Ursula Plassnik predstavljat će Europsku uniju kao i Austriju na pogrebu predsjednika Kosova Ibrahima Rugove u četvrtak u Prištini, priopćilo je u utorak njezino ministarstvo.

Plassnik, čija zemlja osigurava rotirajuće predsjedništvo EU-a pozdravila je u subotu odlučnost angažmana Ibrahima Rugove "u korist načela nenasilja i političkog dijaloga" na Kosovu i pozvala "sve strane zainteresirane za pregovore o budućem statusu" pokrajine da nastave sa svojim radom.

U Beču su uredi UN-ovih posrednika oko statusa Kosova - Finca Marttija Ahtisaarija i Austrijanca Alberta Rohana. Prvi susret Srba i Kosovara predviđen za srijedu u glavnom gradu Austrije odgođen je za veljaču zbog pogreba kosovskog čelnika preminulog u subotu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙