FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gamal Mubarak "ne želi biti predsjednički kandidat"

KAIRO, 24. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Sin egipatskog predsjednikaHosnija Mubaraka, Gamal, predstavljan općenito kao njegov vjerojatninasljednik, kazao je u utorak da ne "želi biti kandidat" zapredsjednika na sljedećim izborima 2011. godine.
KAIRO, 24. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Sin egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka, Gamal, predstavljan općenito kao njegov vjerojatni nasljednik, kazao je u utorak da ne "želi biti kandidat" za predsjednika na sljedećim izborima 2011. godine.

"Nemam namjeru ni volju biti kandidat, moj stav je jasan", kazao je Gamal Mubarak (42) u razgovoru objavljenom u vladinom dnevniku Rose al-Youssef.

To je prvi put da mlađi sin egipatskog predsjednika iznosi tako kategoričan stav po tom pitanju.

Upitan u rujnu želi li se kandidirati na sljedećim izborima, kazao je da je to "hipotetičko pitanje" i ocijenio da je prerano govoriti o eventualnoj kandidaturi za izbore koji bi se trebali održati za šest godina.

Od 2002. Gamal Mubarak izašao je iz sjene svojeg oca kako bi preuzeo vladajuću stranku i postao šef "nove garde" nasuprot "staroj gardi", koju predstavljaju vodeći egipatski dužnosnici već trideset godina.

Politički uspon Gamala Mubaraka izazvao je zabrinutost egipatske oporbe koja unazad više od dvije godine vodi kampanju protiv "naslijeđa na vlasti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙