FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vatikan: počelo savjetovanje o karitativnoj djelatnosti

RIM, 23. siječnja 2006. (Hina/AR) - Papa Benedikt XVI. primio je uponedjeljak sudionike dvodnevnoga međunarodnog savjetovanja, koje jepočelo u Vatikanu, o karitativnoj djelatnosti i tom prigodom izjavioda i u njegovoj prvoj enciklici "Bog je ljubav", koja će bitiobjavljena u srijedu, teme o Bogu, Kristu i ljubavi spojene su kaoglavna vodilja kršćanske vjere.
RIM, 23. siječnja 2006. (Hina/AR) - Papa Benedikt XVI. primio je u ponedjeljak sudionike dvodnevnoga međunarodnog savjetovanja, koje je počelo u Vatikanu, o karitativnoj djelatnosti i tom prigodom izjavio da i u njegovoj prvoj enciklici "Bog je ljubav", koja će biti objavljena u srijedu, teme o Bogu, Kristu i ljubavi spojene su kao glavna vodilja kršćanske vjere.

James Wolfensohn, koji je bio predsjednik Svjetske banke od 1995. do 2005. godine, kazao je na savjetovanju da u borbi protiv siromaštva u svijetu Crkve i vjerske zajednice trebaju surađivati s nevladinim udrugama te naglasio da svi moraju raditi zajedno.

Wolfensohn je u 120 zemalja uspješno provodio inicijative za smanjenje dugova, pokretanje održivog razvitka i zaštitu okoliša. Tijekom prvog dana savjetovanja na kojem sudjeluje oko 200 kardinala, biskupa i predstavnika dobrovoljnih organizacija, kao i diplomata, istaknuta je važnost suradnje između crkvenih karitativnih i ostalih organizacija.

Papa je u razgovoru sa sudionicima savjetovanja izjavio da je u svojoj prvoj enciklici htio pokazati "humanost vjere".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙