FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 23. siječnja 2006. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijestido 4,30 sati.
ZAGREB, 23. siječnja 2006. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 4,30 sati.

POŽEGA - Predsjednik Stjepan Mesić, komentirajući tzv. raketnu aferu u MORH-u, ocijenio je da je očito riječ "o kriminalu te je sada na institucijama da provedu svoju proceduru kako bi se utvrdili krivci". Odgovornost je na onima koji su direktno trgovali s tim raketama, jer isporučeno je ono što je bilo dogovoreno, ali je trebalo MORH-u vratiti pet tisuća raketa, a to nije učinjeno, izjavio je predsjednik Mesić. Komentirajući stanje vezano uz vijećničke mandate, rekao je kako "mandat uvijek pripada vijećniku" te da prema tome "ni do sada nije bilo nikakvih nedoumica". "Samo treba provesti postupak. Oni koji su davali krive informacije, a tobože su stručnjaci, trebali bi se zahvaliti ne zato što su politički nepodobni, već zato što ne znaju posao", izjavio je Mesić na na imanju Ivana Enjingija.

ILOK - Tradicijskim običajima vezanim uz početak ovogodišnjih radova u vinogradima, mnogobrojni vinari srijemskoga i vučedolskog vinogorja u okolici Iloka i Vukovara proslavili su danas blagdan Sv. Vinka, zaštitnika vinograda i vinara. Središnja proslava na iločkom području održana je u srijemskom vinogorju, u vinogradima na Vukovu u vlasništvu Iločkih podruma. Uzvanici i posjetitelji, među kojima je bio i ministar poljoprivrede Petar Čobanković, imali su prigodu kušati kulinarske specijalitete iločkoga kraja i iločka vina. Prema riječima direktora Iločkih podruma Ivana Juroša, ta će tvrtka ove godine zasaditi 70 hektara novih vinograda i dodao da će ove godine biti dobra godina za razliku od prošle, kada je zbog vremena i velike količine oborina urod u vinogradima bio manji za 20 posto.

MAKARSKA - Na Makarskom primorju bura je predvečer znatno pojačala te puše prosječnom brzinom od sedamdesetak kilometara na sat, a na udare, prema informaciji Gradskog centra 112, i do 120 kilometara na sat. Vozačima koji se kreću državnom cestom D8 na predjelu kod Baškog Polja i na prijevoju Dupci kod Brela preporuča se pozornija vožnja zbog mogućih jačih bočnih udara vjetra. Temperatura u Makarskoj je 7 stupnjeva, a na obližnjem Biokovu, na najvišem vrhu Sveti Jure, prema riječima dežurnog tehničara na odašiljaču HRT-a, temperatura se pred večer spustila na minus osam.

ZAGREB - Središnje molitveno bogoslužje u povodu molitvene osmine za jedinstvo kršćana sinoć je u zagrebačkoj katedrali predvodio zagrebački nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije kardinal Josip Bozanić. Moleći u zajedništvu s predstavnicima ostalih kršćanskih crkava kardinal Bozanić u propovjedi je istaknuo kako je vrlo važno da kršćani nepoljuljanom ustrajnošću mole za dar jedinstva. Ako to činimo s vjerom trebamo se nadati da će naše molitve biti uslišene iako ne znamo kako i kada, rekao je. Podsjetio je da je raskol među kršćanima nastao zbog ozbiljnih i važnih teoloških i crkvenih pitanja. U propovjedi je poručio da sigurno nema služenja istini bez dosljednosti na području naučavanja i morala, ni pravog zajedništva bez zalaganja za pravdu i istinu. Za ekumenizam se traži temeljito i trajno nastojanje, rekao je u propovjedi kardinal.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙