FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drnovšek: Rugova velik čovjek koji se zauzimao za miroljubivo rješenje

LJUBLJANA,22. siječnja(Hina) - Ibrahima Rugove sjećat ćemo se kaovelikog čovjeka koji je svoje životno djelo posvetio borbi zapolitička i kulturna prava albanskog naroda na Kosovu, naveo je ubrzojavu sućuti supruzi preminulog kosovskog predsjednika JanezDrnovšek, prenio je u nedjelju ured slovenskog predsjednika.
LJUBLJANA,22. siječnja(Hina) - Ibrahima Rugove sjećat ćemo se kao velikog čovjeka koji je svoje životno djelo posvetio borbi za politička i kulturna prava albanskog naroda na Kosovu, naveo je u brzojavu sućuti supruzi preminulog kosovskog predsjednika Janez Drnovšek, prenio je u nedjelju ured slovenskog predsjednika.

Drnovšek je u brzojavu također naveo da se je Rugova "uvijek zauzimao za miroljubivo rješenje za svoj narod", te da se nada kako će Rugovin "hrabri put nastaviti i njegovi nasljednici".

Drnovšek je zamolio da se izrazi njegove sućuti prenesu i kosovskom stanovništvu, prenio je Drnovšekov ured.

Kako navode slovenski mediji, Drnovšek će skratiti svoj boravak u inozemstvu (trenutačno se nalazi u Boliviji radi inauguracijske svečanosti ustoličenja novog predsjednika Eva Moralesa) i preko SAD-a se vratiti u utorak u domovinu jer namjerava prisusustvovati Rugovinu pogrebu u četvrtak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙