FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: sport u 21 sat

ZAGREB, 22. siječnja 2006.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 21sat:
ZAGREB, 22. siječnja 2006.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

MELBOURNE

Najbolji hrvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se među osam najboljih tenisača na prvom grand slam turniru sezone Australian Openu nakon što je danas u osmini finala sa 6:2, 6:4, 6:4 pobijedio Šveđanina Thomasa Johanssona. Njegov protivnik u četvrtfinalu bit će Cipranin Marcos Baghdatis koji je savladao drugog nositelja Amerikanca Andya Roddicka sa 6:4, 1:6, 6:3, 6:4.

ZAGREB/ST. MORITZ

Trostruka olimpijska prvakinja Janica Kostelić pobjednica je današnje super-kombinacije u St. Moritzu (skraćeni spust i jedna vožnja slaloma). Drugo mjesto pripalo je Šveđanki Anji Paerson, koja je zaostala 45 stotinki. Treća je bila Amerikanka Lindsey Kildow (+1,74).

Skijašice su prvo odvozile spust, a tu je najbrža bila Šveđanka Anja Paerson, a na drugom mjestu bila je Janica, sa zaostatkom od 21 stotinke. No, u slalomu je Janica ostvarila najbolje vrijeme, bila je 66 stotinki brža od Šveđanke. Prva Janičina pratiteljica u ukupnom poretku Svjetskog kupa Austrijanka Michaela Dorfmeister, koja je bila peta nakon spusta, završila je na 17. mjestu (+3,84). Dorfmeister, koja u posljednje dvije sezone Svjetskog kupa nema niti jedan plasman u slalomu, tijekom spusta zamalo se zabila u radnika koji je uređivao stazu. Janici je ovo peti trijumf u kombinaciji Svjetskog kupa, također ovo joj je četvrta ovosezonska pobjeda. U 21 utrci ove sezone Janica Kostelić bila je čak 11. puta na postolju. Druga hrvatska predstavnica u današnjoj super-kombinaciji Samoborka Nika Fleiss zauzela je 23. mjesto (+4,68), te je tako po prvi puta u karijeri osvojila bodove u kombinaciji.

ZAGREB/KITZBUEHEL

Francuski skijaš Jean-Pierre Vidal pobjednik je današnjeg slaloma Svjetskog kupa u Kitzbuehelu, a Ivica Kostelić osvojio je 17. mjesto (+2,03 ). Kostelić je nakon prve voženje bio sedmi, no u drugom laufu načinio je nekoliko pogrešaka. Nažalost, jednu od njih napravio je na najgorem mogućem mjestu, zbog čega je izgubio ritam i brzinu. Ivici je bio prijeko potreban dobar rezultat u današnjoj utrci, budući da posljednja dva slaloma, u Wengenu i Adelbodenu, nije uspio završiti. Vidalu, koji je aktualni olimpijski prvak u slalomu, ovo je tek druga pobjeda u Svjetskom kupu. Prvu je ostvario 2001. u slalomu na Kranjskoj Gori.

Drugo mjesto u današnjem slalomu pripalo je Austrijancu Reinfreidu Herbstu (+0,36), a treći je bio njegov sunarodnjak Benjamin Raich (+0,50). Današnji slalom i jučerašnji spust bodovali su se za kombinaciju, a tu je slavio Raich, ispred Amerikanca Bodeja Millera i Norvežanina Aksela Lunda Svindala. Talijan Giorgio Rocca, koji je pobijedio na svih pet dosadašnjih slaloma, napravio je veliku grešku u prvoj vožnji, te se nije uspio plasirati u drugi lauf.

ZAGREB/MELBOURNE

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se u četvrtfinale Australian Opena. Ljubo je u osmini finala pobijedio svog dobrog prijatelja Šveđanina Thomasa Johanssona 6-2, 6-4, 6-4. Uoči meča Ljubičić je izjavio kako će mu biti čudno igrati protiv Johanssona, kojeg smatra najboljim prijateljem na Touru. No, Ljubo nije imao nimalo milosti prema Johanssonu, koji je osvojio Australian Open 2002. U meču koji je trajao nešto manje od dva sata Ljubičić je odlično servirao, a o tome najbolje svjedoči podatak da je Johansson imao samo jednu break loptu tijekom cijelog meča, bilo je to u prvom setu. Bio je ovo šesti meč Ljubičića i Johanssona. Obojica imaju po tri pobjede, no u posljednja tri susreta slavio je hrvatski tenisač. Ljubičić na ovogodišnjem Australian Openu nije izgubio niti jedan set, a to je uspjelo još samo dvojici tenisača Rogeru Federeru i Paul-Henri Mathieuu. Ljubo u četvrtfinalu igra protiv 20-godišnjeg Cipranina Marcosa Baghdatisa, koji je izbacio drugog nositelja Andya Roddicka.

"Prošle godine sam izgubio od Baghdatisa u 2. kolu Australian Opena i moram priznati da mi je drago što sam dobio priliku za osvetu. Igram jako dobro, odlično se osjećam i vjerujem da mogu dalje", kazao je Ljubičić.

SAPPORO

Norvežanin Roar Ljoekelsoey pobjednik je natjecanja za Svjetski kup skijaša-skakača u japanskom Sapporu. Norvežanin je do pobjede došao skokovima od 140 i 125.5 metara. Drugo mjesto osvojio je Japanac Daiki Ito (137,5/128 m), dok je treći bio njegov sunarodnjak Takanobu Okabe (117,5/137,5 m). U Japan nisu došla prva trojica u poretku Svjetskog kupa.

KOENINGSEE/ZAGREB

"Čestitam posadi našeg četverosjeda za drugi plasman na ZOI, kao i skeletoncu Nimcu koji je zaključio popis naših sportaša za nastup na ZOI kojeg sutra moramo poslati u Torino", izjavio je šef naše Misije na ZOI u Torinu Damir Šegota.Po njegovim riječima hrvatsku će u Torinu na XX. ZOI, koje će se održati od 10. do 26. veljače, predstavljati 24 sportaša u šest sportova: alpskom i nordijskom skijanju, umjetničkom klizanju, biatlonu te bobu i skeletonu, a najbrojniji su alpski skijaši sa čak 12 natjecatelja. Pored iskusnih Janice i Ivice Kostelića, Nike Fleiss i Ane Jelušić prvi put će na ZOI nastupiti Matea Ferk, Yvonne Schnock, Danko Marinelli, Ivan Ratkić, Dalibor Šamšal, Natko Zrnčić-Dim, Ivan Olivari i Tin Široki. U skijaškom trčanju nastupit će Maja Kezele, Damir Jurčević, Denis Klobučar i Alen Abramović, u biatlonu Petra Starčević, a u umjetničkom klizanju Idora Hegel. Na popisu olimpijaca bit će i rezerva među guračima boba četvorosjeda, a to će biti Mario Kolarić ili Alek Osmanović.

MONTE CARLO/ZAGREB

Hrvatska posada Juraj Šebalj i Toni Klincza upravljačem Subaru Impreze Sti uspješno je odradila i posljednji dan natjecanja u Monte Carlu. Dolaskom do cilja ispunjen je osnovni plan, ali osvajanjem sedmog mjesta u grupi N i 28. u ukupnom poretku ostvaren je i vrlo solidan rezultat na jednom od najzahtjevnijih automobilističkih natjecanja. Nakon 16. brzinskog ispita aktualni prvaci Hrvatske bili su na šestom mjestu u grupi N, ali u nastavku nisu uspjeli odoljeti napadima francuskog vozača Richarda Fraua sa Mitsubishijem Evo IX.Prije tri godine Šebalj i Klinc utrku u Kneževini su završili na 23. mjestu, odnosno na 6. u svojoj grupi. Ove godine konkurencija je bila brojnija stoga je i rezultat još vrjedniji.

U ukupnom poretku pobjede je pripala Marcusu Gronholmu (Ford), drugo mjesto Sebastienu Loebu (Citroen) koji je u samoj završnici nadmašio Tonija Gardemeistera Peugeot).

KAIRO

U susretu 1. kola C skupine Afričkog prvenstva nogometaši Tunisa svladali su u Kairu Zambiju sa 4:1. Pogotke su za branitelje naslova postigli Francileudo dos Santos (36,83, 90+3) i Riadh Bouazizi (52), a Zambija je vodila pogotkom Jamesa Chamange (9).

MONTE CARLO

Finac Marcus Groenholm u Ford Focusu pobjednik je relija Monte Carlo, premijerne utrke Svjetskog reli prvenstva. Drugo mjesto osvojio je svjetski prvak Francuz Sebastien Loeb (Citroen), dok je treći bio Finac Toni Gardemeister (Peugeot).

RIM

Rezultati 21. kola Talijanske lige:

Reggina 2 Carlos Paredes (7), Nicola Amoruso (45+2)

Sampdoria 1 Vitalij Kutuzov (45)

- - -

Juventus 2 Fabio Cannavaro (17,77)

Empoli 1 Sergio Almiron (3)

- - -

Livorno 1 Fabio Galante (90+3)

Treviso 1 Reginaldo Ferreira (7)

CK: Gustavo Lazzaretti de Araujo (Tre,76)

- - -

Parma 2 Marco Rossi (45+2), Fabio Henrique Simplicio (82)

Chievo Verona 1 Amauri (26)

CK: Marco Rossi (Par,87), Alberto Fontana (Chi,80)

- - -

Ascoli 2 Marco Ferrante (4), SAŠA BJELANOVIĆ (36)

Lecce 0

CK: Cristiano Del Grosso (Asc,63)

- - -

Siena 0

AC Milan 3 Kaka (12,84), Andriy Ševčenko (69)

- - -

Udinese 1 Antonio Di Natale (66)

AS Roma 4 Mancini (40pen,75), Daniele De Rossi (62), Cristian Chivu (79)

CK: Gianpiero Pinzi (Udi, 23)

LONDON

Rezultat 23. kola Engleske lige:

Chelsea 1 Eidur Gudjohnsen (19)

Charlton Athletic 1 Marcus Bent (59)

CK: Ricardo Carvalho (Che,81)

BERLIN

Ukrajinski plivač Oleg Lisogor postavio je na Svjetskom kupu u Berlinu novi europski rekord na 100 prsno za kratke bazene.Lisogor je dionicu preplivao za 57.67 sekundi i za šest stotinki sekunde poboljšao tri godine star rekord Rusa Romana Sloudnova. Ukrajinac je u subotu na 50 prsno isplivao novi svjetski rekord na 50 prsno (26.17).

LONDON

U derbi-susretu 23. kola Engleske lige Manchester United je na svom Old Traffordu svladao Liverpool sa 1:0 pogotkom Ria Ferdinanda u 90. minuti.

MADRID

Rezultati 20. kola Španjolske lige:

Malaga 0

Celta Vigo 2 Nunez (45+1), Silva (70)

Villarreal 2 Riquelme (70-pen, 77-pen)

Osasuna 1 Raul Garcia (28)

Betis Sevilla 0

Valencia 2 Villa (35, 78)

Deportivo La Coruna 2 Valeron (18), Tristan (26-pen)

Mallorca 2 Okubo (51) , Arango (54)

Getafe 5 Güiza (3, 65), Pernia (25, 76), Gavilan (86)

Espanyol 0

Racing Santander 2 Juanjo (44), Felipe Melo (85)

FC Sevilla 3 Kanoute (13), Maresca (48-pen, 54-pen)

PARIZ

Rezultat 22. kola Francuske lige:

Lens 1 Gillet (45+1)

Monaco 1 Gakpe (7)

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙