FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koncert potpore generalu Gotovini u sklopu 13. obljetnice akcije "Maslenica"

ZADAR, 21. siječnja 2006. (Hina) - U sklopu 13. obljetniceoslobodilačke akcije "Maslenica 93", večeras je u Hrvatskoj kazališnojkući u Zadru održan koncert potpore generalu Anti Gotovini.
ZADAR, 21. siječnja 2006. (Hina) - U sklopu 13. obljetnice oslobodilačke akcije "Maslenica 93", večeras je u Hrvatskoj kazališnoj kući u Zadru održan koncert potpore generalu Anti Gotovini.

Dvodnevno obilježavanje 13. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Maslenica" počelo je prijepodne polaganjem vijenaca u Kašiću i Islamu Latinskom.

Tom akcijom, koja je počela 22. siječnja 1993., ponovno je nakon tri godine bio spojen sjever s jugom Hrvatske.

Hrvatska je vojska tada zaposjela kote na Velebitu i uspostavila crtu razdvajanja - Mali Alan, Tulove grede, Mala i Velika Bobija te područje Maslenice. Oslobođeni su Novigrad, Pridraga, Paljuv, Islam i zrakoplovna baza u Zemuniku.

Na večerašnjem koncertu je nastupilo 13 klapa te drugi zadarski umjetnici, a u dvorani Hrvatske kazališne kuće okupilo se mnoštvo građana među kojima su bili zadarski župan Ivo Grbić s dvojicom dožupana i ostalim županijskim čelnicima, gradonačelnik Zadra Živko Kolega, članovi Gradskoga poglavarstva, nekoliko saborskih zastupnika, članovi Gotovinine obitelji, predstavnici Crkve i mnogi generalovi suborci.

"Hvala ti generale", napisano je na sceni na kojoj su se redali izvođači.

Generalov suborac, brigadir Danijel Kotlar, danas zadarski dožupan, rekao je da "grad Zadar, žitelji Zadra i Zadarske županije i svi hrvatski domoljubi nikad neće pristati na to da je Hrvatska oslobođena tzv. zločinačkim pothvatom, kao što piše u optužnici protiv generala Ante Gotovine".

"General je zračio autoritetom i profesionalnošću. Obučavao je i predvodio postrojbe Hrvatske vojske u akciji 'Maslenica' i u svim kasnijim oslobodilačkim operacijama", rekao je Kotlar.

Svako spominjanje imena Ante Gotovine popraćeno je ustajanjem i pljeskom.

Jedno mjesto u prvom redu dvorane bilo je prazno, a na svečanosti se čulo da će ono uvijek čekati generala Antu Gotovinu, koji je kao optuženik u pritvoru Haškog suda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙