FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ali Agca uhićen u Istanbulu

ZAGREB/ANKARA, 20. siječnja 2006. (Hina) - Mehmet Ali Agca, čovjek kojije 1981. godine pucao na papu Ivana Pavla II, uhićen je i bit ćevraćen u zatvor nakon što je turski Vrhovni sud u petak odbacio odlukuo njegovom puštanju na slobodu.
ZAGREB/ANKARA, 20. siječnja 2006. (Hina) - Mehmet Ali Agca, čovjek koji je 1981. godine pucao na papu Ivana Pavla II, uhićen je i bit će vraćen u zatvor nakon što je turski Vrhovni sud u petak odbacio odluku o njegovom puštanju na slobodu.

Nakon presude Vrhovnog suda snage sigurnosti su u Istanbulu uhitile Agcu i odvele ga u policijsku postaju, izjavio je guverner Istanbula za televizijsku postaju NTV.

Tursko ministarstvo pravosuđa žalilo se na prošlotjednu odluku istanbulskog suda da se Agcu pusti iz zatvora nakon što je iza rešetaka proveo 25 godina, od čega 19 u Italiji, javio je Reuters.

Danas 48-godišnji Agca, iz istanbulskog zatvora Kartala izišao je 12. siječnja. Posljednjih 5 i pol godina proveo je u zatvoru u Turskoj, nakon što je, zbog pokušaja ubojstva i teškog ranjavanja Pape 13. svibnja 1981. na rimskom Trgu svetog Petra, 19 godina bio u talijanskim zatvorima, podsjeća AFP.

Italija je 2000. izručila Agcu Turskoj, gdje ga je čekala 10-godišnja zatvorska kazna za ubojstvo poznatog turskog novinara 1979. i dvije pljačke banaka 70-ih godina prošlog stoljeća.

Prošlog je tjedna sud u Istanbulu odlučio pustiti Agcu na slobodu, jer mu je u izdržavanje kazne priznao i vrijeme provedeno u zatvoru u Italiji, što je uzrokovalo gnjev u velikom dijelu turske javnosti.

Vrhovni sud odlučio je da se Agca mora vratiti u zatvor upravo kako bi odslužio još kazne za te zločine, pojašnjavajući kako se vrijeme provedeno u talijanskim zatvorima nije smjelo uračunati u kaznu za zločine koje je počinio u Turskoj, objavio je AP.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙