FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završen nastavak Petra Pana

LONDON, 20. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Autorizirani nastavakJ.M.Barrievog klasika "Petar Pan" dovršen je, ali je izdavač zasadspreman otkriti jedino naslov.
LONDON, 20. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Autorizirani nastavak J.M.Barrievog klasika "Petar Pan" dovršen je, ali je izdavač zasad spreman otkriti jedino naslov.

Nastavak pod naslovom "Peter Pan in Scarlet" napisala je britanska autorica Geraldine McCaughrean i to je službeni nastavak priče o dječaku koji nije nikad odrastao, Wendy, Zvončici i kapetanu Kuki.

Knjigu bi trebala objaviti izdavačka kuća Oxford University Press 5. listopada, navode vlasnici auatorskih prava na Barriejeva Petra Pana, dječja bolnica Great Ormond Street .

"Petar Pan je najvelikodušnioji poklon koji je J.M. Barrie mogao dati bolnici, čija mu je misija bila vrlo bliska", rekla je dužnosnica bolnice Jane Collins u petak.

Geraldine McCaughrean je između 200 autora izabrana da napiše nastavak o Petru Panu i njegovim prijateljima.

"Nikad nisam takvo što radila pa sam zbog pritiska u početku osjećala paniku", rekla je autorica.

"Naravno da sam inspiraciju crpila iz prve knjige. Pokušala sam zadržati stil koji je bio zanimljiv i djeci i odraslima", dodajući da se likovi u nastavku ponovno vraćaju u Nigdjezemsku.

Autorska prava na knjigu "Petar Pan" bila su vrijedan izvor prihoda za poznatu dječju bolnicu otkako joj ih je Barrie 1929. god., osam godina prije smrti ostavio u nasljedstvo.

Bolnica se u potragu za piscem nastavka bacila 2004. namjeravajući obilježiti stogodišnjicu nastanka originalne priče i osigurati nove prihode nakon što 2007. isteknu autorska prava.

Prava na novu knjigu već je otkupilo 11 zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙