FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska: Baskijska Batasuna poziva na mobilizaciju

BAYONNE, 19. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Nezavisni radikalnibaskijski pokret Batasuna, politički ogranak baskijske separatističkeorganizacije ETA-e, u četvrtak je pozvalo na prosvjed protiv novezabrane djelovanja, stoji u priopćenju objavljenom u Bayonneu na juguFrancuske.
BAYONNE, 19. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Nezavisni radikalni baskijski pokret Batasuna, politički ogranak baskijske separatističke organizacije ETA-e, u četvrtak je pozvalo na prosvjed protiv nove zabrane djelovanja, stoji u priopćenju objavljenom u Bayonneu na jugu Francuske.

Batasuna je pozvala aktiviste i simpatizere na prosvjed u petak navečer u raznim djelovima Baskije pod sloganom "Naprijed Batasuna, poštujte volju baskijskog naroda", stoji u priopćenju.

Istodobno je Batasuna pozvala na okupljanje u subotu u Izložbenom centru Bilbao, u Baracaldu, na jugu Španjolske.

"Ako ne uspijemo s okupljanjem unutar centra, održat ćemo ga izvan njega", rekao je jedan predstavnik Batasune AFP-u.

U utorak je španjolski Vrhovni sud produžio na dvije godine zabranu svake političke aktivnosti Batasune i naredio zabranu kongresa te organizacije koji je najavljen za 21. siječnja u Baskiji.

Sudac se priklonio mišljenju državnog tužiteljstva Španjolske koje je tražilo zabranu tog političkog sastanka te produljenje zabrane političke aktivnosti uvedene 2002. godine. Tu je zabranu odredio sudac Baltasar Garzon zbog veza Batasune s baskijskom oružanom separatističkom organizacijom ETA-om.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙