FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 19. siječnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30sati.
ZAGREB, 19. siječnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

PEKING - Kina je u četvrtak pozvala na suzdržanost u krizi oko iranskog nuklearnog programa, te dodala da još uvijek nije vidjela nacrt rezolucije kojom trojka EU-a želi poslati Iran pred Vijeće sigurnosti UN-a gdje bi Teheran mogao dobiti sankcije. Glasnogovornik vlade kazao je kako vjeruju da su diplomatski pregovori najbolje rješenje za taj problem koje odgovara svim stranama. Izrazio je nadu da će sve strane pokazati suzdržanost i strpljenje, te riješiti iransko nuklerno pitanje na miran način.

WASHINGTON/NEW YORK - Zemlje u razvoju trebaju učiniti daleko više kako bi osigurale prikupljanje statističkih podataka nužnih za planiranje i formuliranje politike poboljšanja života žena, izvijestili su u srijedu Ujedinjeni narodi. U izviješću UN-a napominje se da su stalno unapređenje prikupljanja podataka i izvješćivanje ključni čimbenici ne samo za oslikavanje situacije žena u svijetu, nego i poboljšanja njihove situacije. Ukupno 81 zemlja, koje predstavljaju 28 posto svjetskog stanovništva, u potpunosti ispunjava obveze na svim statističkim područjima, 14 zemalja ni na jednom, dok preko 100 ne izvješćuje potpune podatke o rođenju, smrti i ekonomskoj aktivnosti. Prema tabelama iz izvješća, Hrvatska prikuplja statističke podatke i donosi izvješća na svim ovim područjima i o tome izvješćuje međunarodni statistički sustav Ujedinjenih naroda.

ISLAMABAD - Stručnjak al-Qaide za izradu bombi, čija je glava ucijenjena na pet milijuna dolara, i zet drugog čovjeka al-Qaide Aymana al-Zawahirija, bili su među četvoricom militanata za koje se vjeruje da su ubijeni u prošlotjednom američkom zračnom napadu u Pakistanu, objavili su u četvrtak pakistanski obavještajni izvori. Zasad nema službene potvrde te vijesti, a tijela stradalih još nisu izvađena iz zabačenog plemenskog područja uz granicu s Afganistanom koje je bilo metom napada u prošli petak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙