FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Afrički Kup nacija - najviše "Francuza"

EGIPAT, 18. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Već tradicionalno najvišenogometaša koji će nastupiti na predstojećem Afričkom Kupu nacija, štose od 20. siječnja do 10. veljače održava u Egiptu, dolazi izfrancuskih klubova i to čak 66 igrača iz 32 kluba.
EGIPAT, 18. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Već tradicionalno najviše nogometaša koji će nastupiti na predstojećem Afričkom Kupu nacija, što se od 20. siječnja do 10. veljače održava u Egiptu, dolazi iz francuskih klubova i to čak 66 igrača iz 32 kluba.

Za prvenstvo je prijavljeno 368 igrača od kojih 121 dolazi iz klubova iz 19 europskih zemalja. Zanimljivo, sve ih više igra u klubovima s istoka Europe, što je prije nekoliko godina bila prava rijetkost. Međutim, bogati ruski i ukrajinski tajkuni kupuju sve više. Za nogometaše s Crnog kontinenta obećana zemlja je i Južna Afrika u kojoj 39 reprezentativaca zarađuje kruh.

Najviše igrača izgubili su saudijski Al Ittihad i egipatski Al Ahli koji će na prvenstvu imati po 11 predstavnika. Iz južnoafričkog Orlando Pirates dolazi osam igrača. Od europskih klubova najviše predstavnika na prvenstvu imat će francuski Olympique Marseille i St Etienne - po petoricu igrača. Iz engleskih klubova dolazi 26 igrača, a samo četvorica ne igraju u Premiershipu. Najteži udarac pretrpio je Bolton, koji je ostao bez četvorice, dok će Portsmouth u iduća tri tjedna biti bez trojice igrača, među kojima i novog pojačanja napadača Zimbabvea, Benjania Mwaruwaria.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙