FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Peking: Za borbu protiv ptičje gripe prikupit će se više od 1,5 milijardi dolara

PEKING , 18. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Više od 1,5 milijardi dolaraprikupit će zemlje donatori i međunarodne organizacije čiji su sepredstavnici okupili u utorak u Pekingu na donatorskoj konferencijikojoj je cilj osigurati sredstva za financiranje borbe protiv širenjaptičje gripe na svjetskoj razini, izvijestili su u srijedu službeniizvori.
PEKING , 18. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Više od 1,5 milijardi dolara prikupit će zemlje donatori i međunarodne organizacije čiji su se predstavnici okupili u utorak u Pekingu na donatorskoj konferenciji kojoj je cilj osigurati sredstva za financiranje borbe protiv širenja ptičje gripe na svjetskoj razini, izvijestili su u srijedu službeni izvori.

Izvori bliski Svjetskoj banci kazali su kako je prije procijenjeno da je za borbu protiv širenja ptičje gripe i pripremu za moguću pandemiju potrebno prikupiti između 1,2 i 1,45 milijarde dolara.

Glavni tajnik UN-a Kofi Annan koji također sudjeluje u radu konferencije gripi u Pekingu rekao je kako u borbi protiv širenja ptičje gripe "nema vremena za gubljenje" te da "moramo biti spremni" u svakom pogledu.

"Da bismo bili uistinu spremni, moramo uložiti ogroman napor", rekao je Annan.

Predsjednik Svjetske banke Paul Wolfowitz podsjetio je da je potreba za novčanim sredstvima "ključna" te je pozvao međunarodnu zajednicu da što brže djeluje. "Sve zemlje dijele odgovornost u borbi protiv ove bolesti", ocijenio je.

Među najvećim donatorima su Sjedinjene Države, Japan i zemlje članice EU-.a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙