FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Capello napušta trenersku klupu 2009.

TORINO, 17. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Jedan od najboljihnogometnih stručnjaka na svijetu, Talijan Fabio Capello (59) najavioje oproštaj od trenerske klupe 2009. godine.
TORINO, 17. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Jedan od najboljih nogometnih stručnjaka na svijetu, Talijan Fabio Capello (59) najavio je oproštaj od trenerske klupe 2009. godine.

"Još tri godine ću se baviti ovim poslom, a nakon toga odlazim s klupe. Međutim, neću napustiti nogomet, još uvijek nisam za mirovinu," poručio je strateg torinskog Juventusa. Capello je priznao kako razmišlja o prihvaćanju neke od brojnih ponuda za komentiranje utakmica. "Možda završim na televiziji kao gost komentator. No, ne želim previše obveza jer želim putovati svijetom i otkrivati stvari za koje sam sada prikraćen," dodao je jedan od najtrofejnijih nogometnih trenera, koji je nedavno prihvatio neuobičajenu ponudu - na Zimskim olimpijskim igrama u Torinu trebao bi biti stručni komentator hokeja na ledu za talijansku nacionalnu televiziju RAI. Capello je odličan poznavatelj hokeja i dok je radio u AC Milanu redovito je pratio utakmice hokejaškog kluba Mediolanum Milana.

"Jako se veselim poslu koji me očekuje na Igrama u Torinu. Bit će mi veliko zadovoljstvo komentirati hokej", istaknuo je Talijan.

Capello je trenersko ime izgradio na klupi Milana s kojim je osvojio četiri talijanska prvenstva (1992, 1993, 1994, 1996). Potom je na klupi Real Madrida 1997. godine osvojio Primeru, a zatim je slavio i s Romom (2001). Na početku prošle sezone napustio je Rim i preuzeo Juventus i već u prvoj sezoni osvojio "Scudeto" s torinskom "Starom damom". Juve je i ove godine korak do naslova - nakon 19 kola ima 52 boda, deset više od Intera na drugom mjestu. U riznici trofeja ima i Ligu prvaka (1994), talijanski Superkup (1992, 1993, 1994) i europski Superkup (1995).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙