FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

London: Uhićen muškarac povezan s terorističkim napadom 21. srpnja

LONDON, 17. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Britanska je policija uutorak objavila da je uhitila 27-godišnjeg muškarca u sklopu istrage oneuspješnom bombaškom napadu na londonski prometni sustav 21. srpnjaprošle godine.
LONDON, 17. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Britanska je policija u utorak objavila da je uhitila 27-godišnjeg muškarca u sklopu istrage o neuspješnom bombaškom napadu na londonski prometni sustav 21. srpnja prošle godine.

Muškarac je uhićen na području Kensingtona u zapadnom Londonu "zbog sumnje da je planirao, pripremao ili poticao na teroristički čin", a u vezi s prošlogodišnjim pokušajem terorističkog napada.

Policija trenutačno pretražuje dvije kuće u zapadnom Londonu i u jednoj poslovnoj zgradi.

Prema policijskim izvorima, četvorica muškaraca su pokušala postaviti bombe na tri postaje podzemne željeznice i u autobusu u Londonu 21. srpnja, ali se naprave nisu uspjele aktivirati. Peti je muškarac optužen da je bacio eksplozivnu napravu u park.

Petorici osumnjičenih, koje se tereti za pokušaj terorističkog napada 21. srpnja, suđenje bi se trebalo održati u rujnu. Još je velik broj drugih osoba optužen zbog povezanosti sa slučajem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙