FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

London: Počelo suđenje radikalnom imamu Abu Hamzi

LONDON, 9. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Suđenje radikalnom imamuegipatskog podrijetla Abu Hamzi al Masriju, bivšem imamu izsalafističke džamije u Finsbury parku u Londonu, počelo je uponedjeljak pred londonskim sudom.
LONDON, 9. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Suđenje radikalnom imamu egipatskog podrijetla Abu Hamzi al Masriju, bivšem imamu iz salafističke džamije u Finsbury parku u Londonu, počelo je u ponedjeljak pred londonskim sudom.

Abu Hamzu (47) tereti se po 15 točaka optužnice od kojih se devet odnosi na poticanje na ubojstvo Židova i nemuslimana. Četiri točke optužnice odnose se na iznošenje "riječi i stajališta prijetećeg, uvredljivog i nasilnog sadržaja s namjerom poticanja rasne mržnje".

Abu Hamza je optužen i za posjedovanje video i audio snimki koje je namjeravao distribuirati također radi poticanja rasne mržnje.

I na kraju, tereti ga se prema odrebama antiterorističkog zakona zbog posjedovanja "Enciklopedije svetog afganistanskog rata" čiji sadržaj može biti "koristan nekome tko želi izvesti teroristički napad".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙