FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Liberalizirano tržište telekomunikacija

SARAJEVO,17. siječnja 2005.(Hina) - Regulatorna agencija zakomunikacije Bosne i Hercegovine (RAK) objavila je u utorak da su sestekli svi uvjeti za liberalizaciju tržišta telekomunikacija u tojzemlji.
SARAJEVO,17. siječnja 2005.(Hina) - Regulatorna agencija za komunikacije Bosne i Hercegovine (RAK) objavila je u utorak da su se stekli svi uvjeti za liberalizaciju tržišta telekomunikacija u toj zemlji.

U priopćenju RAK-a podsjeća se da je, sukladno politici u oblasti sektora telekomunikacija, od 1. siječnja ove godine stupila na snagu liberalizacija međunarodnih govornih usluga na području BiH.

Tijekom 2005. godine započet je proces prilagodbe cijena govornih usluga koji treba trajati nekoliko sljedećih godina sa svrhom uspostave potpune ravnoteže domaćih i međunarodnih usluga.

Uz to su tri telefonska operatora koji sada djeluju u BiH izradili referentne ponude za interkonekcije i time su stvorili uvjete za pojavu novih operatora na tržištu koji će biti u prilici koristiti javnu infrastrukturu.

RAK također podsjeća da je uspostavljen i sustav dodjele dozvola za pružanje javnih usluga u oblasti fiksne telefonije čime se otvara prostor za konkurenciju u toj oblasti.

Time je ujedno legalizirana i uporaba tehnologije bazirane na Internet protokolu (IP) pa se i ona od sada može koristiti za pružanje govornih usluga uz iznajmljenu postojeću odnosno vlastitu ili pak kombiniranu infrastrukturu.

Svi zainteresirani za pružanje usluga telefonije u BiH pozvani su potražiti odgovarajuće upute na web stranici RAK-a www.rak.ba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙