FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska agencija za telekomunikacije objavljuje popis rizičnih brojeva

ZAGREB, 30. prosinca 2005. (Hina) - Kako bi zaštitila korisniketelekomunikacijskih usluga svih mrežnih grupa, Hrvatska agencija zatelekomunikacije od danas na svojoj web stranici objavljuje popisrizičnih brojeva, za koje je utvrđena osnovana sumnja u povezanost s"diallerima", priopćeno je danas iz Hrvatske agencije zatelekomunikacije.
ZAGREB, 30. prosinca 2005. (Hina) - Kako bi zaštitila korisnike telekomunikacijskih usluga svih mrežnih grupa, Hrvatska agencija za telekomunikacije od danas na svojoj web stranici objavljuje popis rizičnih brojeva, za koje je utvrđena osnovana sumnja u povezanost s "diallerima", priopćeno je danas iz Hrvatske agencije za telekomunikacije.

Adresa web stranice Hrvatske agencije za telekomunikacije je www.telekom.hr .

Ti rizični brojevi proglašeni su zlorabljenima i onemogućen im je pristup.

Listu rizičnih telefonskih brojeva ažurirali su operatori koji su prema Zakonu o telekomunikacijama dužni zaštititi krajnjeg korisnika od zloporaba i prijevara u javnoj telekomunikacijskoj mreži.

Popis rizičnih telefonskih brojeva objavljen je zato što u prosjeku tri tisuće korisnika mjesečno, iz svih mrežnih grupa, ostvaruje pozive prema navedenim brojevima (destinacijama), što znači da je na pozive prema tim brojevima ostvareno više od deset tisuća minuta poziva.

Također, postoji mogućnosti povezivanja (rizičnih telefonskih brojeva) s pozivima prema domaćim davateljima usluga pristupa internetu.

U kontaktu s korisnicima ustanovljeno je da korisnik, za vrijeme korištenja usluga interneta, nije birao navedeni broj. Također korisnici, koji su imale velike telefonske račune po jednom pozivu, kažu da je poziv prema sumnjivom broju uspostavljen bez njihova znanja.

Hrvatska agencija za telekomunikacije ističe da korisnici mogu izrijekom tražiti zabranu uspostave poziva prema ovim visokorizičnim brojevima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙