FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAT: upozorenja mobilnim operatorima

ZAGREB, 9. siječnja 2006. (Hina) - Ni slovenski mobilni operatori nepridržavaju se međunarodno dogovorenih normi o razinama signala zapreferencijalne kanale te su u svim slučajevima te razine višestrukoiznad propisanih, s obje strane, slovenske i hrvatske, pokazala sumjerenja uz hrvatsko-slovensku granicu koje je provela i objavilaHrvatska agencija za telekomunikacije (HAT).
ZAGREB, 9. siječnja 2006. (Hina) - Ni slovenski mobilni operatori ne pridržavaju se međunarodno dogovorenih normi o razinama signala za preferencijalne kanale te su u svim slučajevima te razine višestruko iznad propisanih, s obje strane, slovenske i hrvatske, pokazala su mjerenja uz hrvatsko-slovensku granicu koje je provela i objavila Hrvatska agencija za telekomunikacije (HAT).

Agencija je time reagirala na napise, u slovenskim medijima, o tome da hrvatski mobilni operatori uz državnu granicu emitiraju GSM signal veći od dopuštenog, ističući kako su njihova mjerenja pokazala kako je isti slučaj i sa slovenskim operatorima.

Također iz Agencije podsjećaju da je na nedavno održanom sastanku sa predstavnicima slovenskog regulatora dogovoreno da će se tražiti od operatora, svatko u svojoj zemlji, da se dogovore i taj problem riješe.

Na tom je sastanku zaključeno i da će hrvatski i slovenski regulatori arbitrirati, ako se operatori ne uspiju međusobno dogovoriti.

Hrvatska agencija za telekomunikacije također navodi kako je uputila dopis hrvatskim mobilnim operatorima te ih upozorila da su dužni držati se međunarodnih propisa.

"Ne sumnjamo da će hrvatski operatori uvažiti taj zahtjev, a isto očekujemo i od slovenskih kolega", zaključuju u HAT-u.

(Hina) xpp/xds yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙