FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 11. siječnja 2006.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 11. siječnja 2006.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LJUBLJANA - Sva slovenska domaćinstva dobit će na jesen od Ministarstva financija besplatne kalkulatore za preračunavanje sadašnjih slovenskih tolara u eure, piše u srijedu slovensko novinstvo. Sredstva su osigurana u okviru promocijske akcije za pripremu na uvođenje zajedničke europske valute kojom će se Slovenci služiti od početka iduće godine, a dobavljač kalkulatora izabran je na natječaju na koji se se prijavile tri tvrtke. Uvjet je bio da cijena kalkulatora ne prelazi jedan euro i da računa na tri decimale. Sadašnja slovenska valuta tolar na jesen će biti u upotrebi 15 godina, a sadašnji omjer tolar-euro je 239,50:1.

LOS ANGELES - Kontroverzni film hongkonškog redatelja Anga Leea o gay kauboju dobio je 13 nagrada Udruge kritičara Los Angelesa, povećavajući tako svoje izglede za pobjedu na dodjeli Oscara. Dodjela ove nagrade održala se tjedan dana prije dodjele Zlatnog globusa, koji se smatra najprestižnijom holivudskom nagradom nakon Oscara. "Brokeback Mountain" je nominiran u sedam kategorija Zlatnog globusa, dok su ga udruge newyorških i losangeleskih kritičara nominirale za najbolji film.

JERUZALEM - Izraelska je policija u utorak priopćila kako se broj kaznenih djela u njihovoj zemlji smanjio za 50 posto otkako je prošlog tjedna u srijedu ponovno hospitaliziran premijer Ariel Sharon. Glasnogovornik policije Mickey Rosenfeld nije govorio o detaljima smanjenja pojedinih kaznenih djela, ali je izjavio kako je diljem države postotak počinjenih kaznenih djela pao za 50 posto. "Teško je to objasniti, no otkako se premijer razbolio čini se da se ljudi drugačije ponašaju, da drugačije razmišljaju", rekao je Rosenfeld.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙