FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeo stečajni postupak u Vinskim podrumima "Belja" d.d.

ZAGREB, 16. siječnja 2006. (Hina) - Počeo stečajni postupak u Vinskimpodrumima "Belja" d.d.
ZAGREB, 16. siječnja 2006. (Hina) - Počeo stečajni postupak u Vinskim podrumima "Belja" d.d.

HINA - Financijski servis

Odlukom Trgovačkog suda u Osijeku počeo je stečajni postupak u tvrtki Vinski podrumi "Belja" d.d. u Kneževim Vinogradima, o čemu je danas zaposlenike izvijestila stečajna upraviteljica Nada Gagro, kazavši da se ne radi o klasičnu stečaju, nego stečajnom preustroju.

Gagro je upoznala 91 stalno zaposlena radnika kako je odlukom Trgovačkom suda u Osijeku prošli tjedan u toj tvrtki otvoren stečaj te da je po zakonu radnicima uručila otkaze uz otkazni rok od mjesec dana.

Stečajna upraviteljica i predstavnici sindikata PPDIV-a naglasili su da se radnici ne trebaju bojati za svoja radna mjesta jer je riječ o stečaju u preustroju koji podrazumijeva pokretanje proizvodnje vlastitim novcem ili novcem od zakupa. Nakon stečaja koji bi predvidivo trajao godinu dana raspisat će se natječaj za prodaju Vinskih podruma uz pravo radnika da sudjeluju u vlasništvu.

Stečaj je pokrenula Uprava poduzeća zbog dugotrajnih teškoća u poslovanju koje ugrožavaju ulaganja u ovogodišnju proizvodnju, a među njima su višemjesečna blokada računa tvrtke od 9,1 milijuna kuna, dvije neisplaćene plaće radnicima i dug državi u zadnjih godinu i pol dana.

Većinski vlasnik je poduzetnik Siegfried Rudolf Einhellig, a tvrtka ima oko 450 hektara vinograda i 60 hektara voćnjaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙