FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Izraelu sumnja na oboljelog od ptičje gripe, Iran se priprema za širenje zaraze

JERUZALEM, 16. siječnja 2006. (Hina/AP) - Muškarac iz istočnogJeruzalema koji je u ponedjeljak primljen u lokalnu bolnicu sasimptomima oboljenja od gripe upućen je na testiranje radi mogućnostida je obolio od ptičje gripe, priopćila je bolnica Hadassah.
JERUZALEM, 16. siječnja 2006. (Hina/AP) - Muškarac iz istočnog Jeruzalema koji je u ponedjeljak primljen u lokalnu bolnicu sa simptomima oboljenja od gripe upućen je na testiranje radi mogućnosti da je obolio od ptičje gripe, priopćila je bolnica Hadassah.

Pacijent drži kokoši od kojih je nekoliko uginulo posljednjih dana te su liječnici jeruzalemske bolnice Hadassah odlučili provesti testiranje krvi oboljelog muškarca na ptičju gripu.

Rezultati ispitivanja uzoraka krvi, koje testiraju i bolnica i izraelsko ministarstvo zdravstva još nisu poznati.

Oboljeli je zadržan u izolaciji, priopćila je bolnica a izraelski radio je izvijestio da je najvjerojatniji uzrok uginuća kokoši tzv. "Newcastleovska bolest" koja se ne prenosi na ljude. Ako se otkrije da su kokoši bile zaražene ptičjom gripom vlasti će uništiti svu perad u radijusu od tri kilometra, rekao je veterinar Zohar Dvorkin.

Iran se također priprema za moguće širenje ptičje gripe preko turske granice. Liječnicima su podijeljena cjepiva protiv gripe, pripremaju se odjeljenja intenzivne njege i provodi se dobrovoljno uništavanje peradi kod malih uzgajivača.

Iraj Mohebbi, liječnik koji vodi jedinicu za borbu protiv ptičje gripe, izjavio je da su postavljene tri specijalističke klinike u gradovima Mahabadu, Makuu i Khoyu u blizini granice s Turskom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙