FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Petrokemiji završen remont, početak proizvodnje idući tjedan

KUTINA, 16. siječnja 2006. (Hina) - Jednomjesečni planirani zimskiremont postrojenja mineralnih gnojiva u kutinskoj Petrokemiji završenje prema planu, ali će početak proizvodnje uslijediti 23. siječnja,objavili su danas iz Petrokemije.
KUTINA, 16. siječnja 2006. (Hina) - Jednomjesečni planirani zimski remont postrojenja mineralnih gnojiva u kutinskoj Petrokemiji završen je prema planu, ali će početak proizvodnje uslijediti 23. siječnja, objavili su danas iz Petrokemije.

Zbog stanja u plinoopskrbi, kutinska je tvrtka prihvatila zamolbu Ine da zbog klimatskih uvjeta i početka rada škola za tjedan dana odgodi ponovni početak proizvodnje, navode u priopćenju dodajući da je za start od danas bilo spremno postrojenje za proizvodnju amonijaka.

Predsjednik Uprave Boris Mesarić naglašava da bi svaki daljnji duži zastoj mogao ugroziti opskrbu domaćim gnojivom, prihranu i proljetnu sjetvu posebno na hrvatskim njivama. Stoga je Ini upućeno i pismo u kojem ih se obavještava da će 23. siječnja s radom započeti postrojenje amonijaka, jednog od navažnijih u proizvodnom sustavu jedine hrvatske tvornice mineralnih gnojiva.

Tijekom remonta u to je postrojenje ugrađen i izmjenjivač težak 80 tona vlastite proizvodnje Petrokemije d.d. u kojega je tvrtka uložila 12,5 milijuna kuna vlastitih sredstava.

Zahtjevne radove na remontu obavilo je 500-tinjak izvršitelja Petrokemije d.d. i dijelom vanjskih izvođača.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙