FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana u Zagrebačkoj nadbiskupiji od 18. siječnja

ZAGREB, 16. siječnja 2006. (Hina) - Tradicionalna Molitvena osmina zajedinstvo kršćana održat će se u Zagrebačkoj nadbiskupiji od 18. do25. siječnja u organizaciji Povjerenstva za ekumenizam i dijalog te nadbiskupije, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.
ZAGREB, 16. siječnja 2006. (Hina) - Tradicionalna Molitvena osmina za jedinstvo kršćana održat će se u Zagrebačkoj nadbiskupiji od 18. do 25. siječnja u organizaciji Povjerenstva za ekumenizam i dijalog te nadbiskupije, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Moto 22. susreta, koji okuplja predstavnike svih kršćanskih crkava u Hrvatskoj, jesu Kristove riječi: "Jer gdje su dvojica ili trojica sabrana u moje ime, tu sam i ja među njima".

Predsjednik Povjerenstva zagrebački pomoćni biskup Vlado Košić rekao je da će ove godine domaćin središnjeg ekumenskog bogoslužja biti Katolička crkva te da će glavno bogoslužje u nedjelju, 22. siječnja, u zagrebačkoj katedrali predvoditi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Ovogodišnja Molitvena osmina za jedinstvo kršćana uključuje ekumenski hod po crkvama grada Zagreba i Zagrebačke nadbiskupije, a kako je najavio organizator, održat će se 20 molitvenih susreta, koji će, rečeno je, potvrditi jačanje ekumenizma i dijaloga među kršćanskim crkvama.

O važnosti Molitvene osmine za jedinstvo kršćana govorili su tajnik Povjerenstva vlč. Zvonimir Kurečić, paroh Milan Topić u ime Srpske pravoslavne crkve u Zagrebu, Branko Berić, predstavnik Evangeličke crkve, i Boris Peterlin u ime Saveza baptističkih crkava u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙