FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sharon će biti podvrgnut traheotomiji

JERUZALEM, 15. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Izraelski premijerAriel Sharon će u nedjelju biti podvrgnut traheotomiji, kirurškomzahvatu kojim ga liječnici žele skinuti s respiratora na koji jepriključen od 4. siječnja, kad je doživio težak moždani udar,priopćila je bolnica Hadassah u Jeruzalemu.
JERUZALEM, 15. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Izraelski premijer Ariel Sharon će u nedjelju biti podvrgnut traheotomiji, kirurškom zahvatu kojim ga liječnici žele skinuti s respiratora na koji je priključen od 4. siječnja, kad je doživio težak moždani udar, priopćila je bolnica Hadassah u Jeruzalemu.

Tijekom zahvata liječnici će Sharonu u dubokoj anesteziji napraviti mali otvor na dušniku i umetnuti cjevčicu kako bi mogao disati. Na zahvat su se odlučili jer bi mu intubacija s obzirom na dugo razdoblje mogla početi škoditi.

Sharona će u nedjelju navečer također podvrgnuti novom CT-u mozga.

"Premijerovo stanje i dalje je kritično ali stabilno", navodi se u priopćenju bolnice Hadassah u kojoj se liječnici dosad bezuspješno trude probuditi Sharona iz umjetno izazvane kome.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙