FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Leko: Povjerenstvo za sukob interesa razmotrit će slučaj Kamen Ingrada

ZAGREB,13. siječnja(Hina) - Predsjednik Povjerenstva za odlučivanje osukobu interesa Josip Leko danas je najavio da će Povjerenstvorazmotriti slučaj tvrtke Kamen Ingrad, ali nije želio kazati hoće li ipokrenuti postupak utvrđivanja sukoba interesa, odnosno ispitati jesuli državni dužnosnici pogodovali toj tvrtki.
ZAGREB,13. siječnja(Hina) - Predsjednik Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Josip Leko danas je najavio da će Povjerenstvo razmotriti slučaj tvrtke Kamen Ingrad, ali nije želio kazati hoće li i pokrenuti postupak utvrđivanja sukoba interesa, odnosno ispitati jesu li državni dužnosnici pogodovali toj tvrtki.

Leko je novinarima rekao da o pokretanju postupka Povjerenstvo može odlučiti samo na sjednici, ali i dodao da je slučaj Kamen Ingrad, postupak Vlade i županije u tom slučaju "medijski i za građane interesantan" i da će ga Povjerenstvo svakako razmotriti.

"Ako stigne prijava potpisana od Kapraljevića (čelnik HNS-ova Kluba zastupnika Antun Kapraljević), siguran sam da će Povjerenstvo postupiti po zakonu i Pravilniku, bez obzira o kojem se dužnosniku radi", rekao je Leko.

Podsjetio je da je Povjerenstvo, jednom od svojih ranijih odluka, utvrdilo da su predsjednik Skupštine Požeško-slavonske županije Anto Bagarić i dožupan Vlado Zec bili u sukobu interesa, također vezano uz Kamen Ingrad.

Zamoljen da, kao SDP-ovac, komentira izjave glasnogovornika Vlade Ratka Mačeka da je za slučaj Kamen Ingrada i drugih koncesionara koji su ilegalno eksploatirali mineralne sirovine kriva i bivša Vlada "jer nije adekvatno postupala", Leko je rekao da je to tipično ponašanje ove Vlade kojoj je za sve u čemu je se ulovi s prstima u pekmezu kriv netko drugi.

"Sve da su i istinite Mačekove tvrdnje, Vlada je imala obvezu zaštititi javni interes, bilo da je riječ o Kamen Ingradu ili nekom drugom. Ako je, pak, odlučila zaštititi Kamen Ingrad to nije trebala skrivati", dodao je.

Kapraljević je na današnjoj konferenciji za novinare kazao da bi Povjerenstvo trebalo ispitati aferu Kamen Ingrad i utvrditi jesu li Zec, premijer Ivo Sanader te čelnik HSP-a Anto Đapić u sukobu interesa, uvjeren da je Vlada pogodovala Zecu, inače članu HSP-a i bivšem vlasniku Kamen Ingrada, kako bi očuvala koaliciju HDZ-a i HSP-a na lokalnoj razini.

HSP-ovac Pero Kovačević je nakon te 'pressice' novinarima rekao da Kapraljevićeve izjave "nalikuju lakrdiji jer su HNS-ovci rodonačelnici sukoba interesa u Hrvatskoj".

"Ovo što govore o Đapiću nema nikakve veze sa stvarnošću jer Đapić niti je član Vlade niti može utjecati na Vladu. Vlada je sve u slučaju Kamen Ingrada i drugih poput Konstruktora i sličnih kamenoloma koji su ilegalno radili rješavala po propisima koje je donijela bivša Vlada", rekao je Kovačević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙