FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavaš u Virovitici predstavio HDSSB

VIROVITICA, 12. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Hrvatskogdemokratskog sabora Slavonije i Baranje (HDSSB) Branimir Glavašocijenio je danas u Virovitici da je golemiadministrativno-birokratski aparat lokalne uprave i samouprave glavnazapreka razvoju regija.
VIROVITICA, 12. siječnja 2006. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje (HDSSB) Branimir Glavaš ocijenio je danas u Virovitici da je golemi administrativno-birokratski aparat lokalne uprave i samouprave glavna zapreka razvoju regija.

U Virovitici je čelništvo HDSSB-a predstavilo svoju programsku deklaraciju, a predsjednik Glavaš je istaknuo da je regionalni razvoj Hrvatske temelj programa te udruge te je još jednom odbacio optužbe kako je riječ o autonomaštvu.

"Danas u Hrvatskoj ima gotovo 600 jedinica lokalne uprave i samouprave u kojima je tisuće i tisuće ljudi potražilo svoju egzistenciju na račun proračunskog novca. Taj ogromni administrativno-birokratski aparat glavna je zapreka razvoju regija", ustvrdio je Glavaš.

Dodao je kako HDSSB ne želi stvoriti novi centar moći od Osijeka, već podjednako razvijati sve slavonske gradove. "Zašto ministarstvo poljoprivrede ne bi bilo u Vukovaru, a središte svih carinskih službi Slavonije i Baranje u Virovitici", upitao je Glavaš.

Komentiravši rad nekadašnjih stranačkih kolega iz Virovitičko-podravske županije, Glavaš je za ministra unutarnjih poslova Ivicu Kirina rekao kako "nije dorastao voditi hrvatsku policiju jer je za to premlad i nije stručan", a za saborskog zastupnika i predsjednika HVIDRA-e Josipa Đakića ustvrdio je da "manipulira invalidima Domovinskog rata".

Inicijativni odbor za osnivanje podružnice HDSSB-a u Virovitici sastat će se za desetak dana, a najkasnije do kraja veljače bit će održana i osnivačka skupština. Glavaš je istaknuo kako je prirodno da rad udruge predstavljaju u Virovitici jer su Virovitica i Virovitičko-podravska županija stoljećima sastavni dio Slavonije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙