FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Inspekcija Ministarstva zdravstva u splitskom KB-u

SPLIT, 12. siječnja 2006. (Hina) - Inspekcija Ministarstva zdravstvapočela je u Kliničkoj bolnici u Splitu pregled dokumentacije, razgovors djelatnicima i utvrđivanje činjenica u slučaju zaraze hepatitisom Ctroje djece koja su se u toj bolnici liječila od 2001. do 2004.
SPLIT, 12. siječnja 2006. (Hina) - Inspekcija Ministarstva zdravstva počela je u Kliničkoj bolnici u Splitu pregled dokumentacije, razgovor s djelatnicima i utvrđivanje činjenica u slučaju zaraze hepatitisom C troje djece koja su se u toj bolnici liječila od 2001. do 2004.

Slučaj je u javnost iznijela dr. Srđana Čulić, voditeljica Odjela za dječju onkologiju i hematologiju, navodeći da su se djeca zarazila preko transfuzije krvi, i roditelji te djece.

"Inspekciji smo omogućili sve uvjete koje su tražili za rad, a oni će kad završe posao, sastaviti zapisnik", kazao je ravnatelj KB-a Dujomir Marasović. Dodao je da se u Splitu ne donosi nikakav zaključak, jer će oni svoje mišljenje dostaviti Ministarstvu, koje će nakon toga objaviti svoje stajalište, odnosno odluku.

Dr. Srđana Čulić, koja je pokrenula slučaj, danas nije bila na radnom mjestu, a po riječima ravnatelja Marasovića, nije ni na bolovanju. "Ona je na slobodnim danima, s djecom iz Udruge oboljelih od leukemije SANUS, koju ona liječi", dodao je.

"Ponašam se i radim po zakonu i ne znam što je inspekcija prijepodne prikupila. No znam što im je obveza - ispitati slučaj do kraja, uključivo i moj rad", kazao je Marasović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙